Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lukita igra i igra

Madriđani slave Modrića i razapinju Balea: Sjajni Hrvat poput motocikla, Velšanin opet sve šokirao

Modriću za manje od godinu dana istječe ugovor s Realom, ali s obzirom na to kako je odigrao završnicu sezone, Kraljevi bi mu možda mogli produljiti ugovor...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon sinoćnje pobjede u Granadi Real je dva boda od 34. naslova prvaka Španjolske. Još su dva kola do kraja La Lige, a Real će u sljedećem protiv Villarreala imati šansu ovjeriti naslov na svojem bunjištu. Ako ne uspije srušiti Žutu podmornicu, u posljednjem kolu očekuje ga gostovanje u predgrađu Madrida kod Leganesa.

gol expired Overeem snima dokumentarac u Hrvatskoj: ''Imam posebnu vezu sa Splitom'' divider

Granada je u principu bila posljednja šansa Barcelone da se nešto zakomplicira. Real je Andalužane preskočio na krilima strijelaca Ferlanda Mendyja i Karima Benzeme te asistenata Casemira i Luke Modrića, kojem se smiješi 17. trofej s Realom.

Marca se opet slavodobitno raspisala o hrvatskom kapetanu. U naslovu hvalospjevnog teksta ističe da je 34-godišnjem Modriću ostalo manje od godina dana ugovora ako ga uskoro ne produlji.

Modriću novi ugovor s Realom?

„Ne bi li mu trebalo produljiti ugovor ako ovako nastavi?“ pita se autor na početku teksta.

„Luka Modrić vratio se na vrhunski nivo. Možda ne u Ballon d'Or modu, ali nije ni daleko. Završnicu sezone odigrao je spektakularno. On je nesumnjivo jedan od glavnih arhitekata Realova puta do naslova prvaka u posljednjoj fazi prvenstva. Lukita igra i igra te iznad svega sredinom srpnja ide poput motocikla. Podsjećamo, ako ne bude obnove ugovora, za manje od godinu dana više neće biti igrač Reala“, piše Marca i ističe ulogu još četiri igrača u pobjedi na Granadom i općenito u završnici sezone: To su Benzema, Ramos, Courtois i Mendy.

gol expired Chelsea (opet) ruši svjetski rekord: Je li moguće da će iskrcati 130 milijuna eura?! divider

„Francuski branič jedno je od otkrića prvenstva. U Granadi je postavio glazuru na završnicu sezone sjajnim golom u stilu Roberta Carlosa“, piše Marca i dodaje:

Zidane ima oko 

„Jedno je neosporno, Zidane ima jedinstveno oko za skeniranje igrača. Ribery, Hazard, Varane, Mendy... Sponzorirao ih je svu četvoricu kada su imali 18 godina.“

Benzemu ističu kao ključnog Zidaneova čovjeka. Odlaskom Cristiana Ronalda francuski napadač preuzeo je ulogu glavnog golgetera. Benzema je u utrci s Lionelom Messijem za najboljeg strijelca sezone. Argentinac je postigao 22 gola, Benzema 19.

Madriđani se nadaju da bi mogao dostići Barcelonina asa jer Katalonci nisu u nekoj velikoj formi, a vjerojatno će i pasti duhom nakon što je Real preskočio Granadu i stavio obje ruke na naslov prvaka.

gol expired Đoković iznenadno stigao u BiH zbog ''piramida Sunca'', čiji promotor tvrdi da su ljekovite divider

„Ako ga i ne dostigne, Benzema je sigurno najbolji igrač sezone“, konstatira Marca zaboravljajući da je Messi uz 22 gola upisao još i 20 asistencija, dok ih Benzema ima osam i to se smatra velikim uspjehom.
Messi je postavio takve standarde da kada ne postigne više od 30 golova, izgleda da nije ništa napravio. Treba imati u vidu da nitko u povijesti španjolske lige u rubrikama golova i asistencija nije upisao dva puta po dvadeset ili više od toga.

Utrka Benzeme i Messija

Dapače, jedinom u povijesti pet najjačih liga kojem je to pošlo za rukom prije Messija jest Thierry Henry. Veliki je Francuz u dresu Arsenala upisao 24 gola i 20 asistencija u sezoni 2002./2003.

Kada su glavni španjolski sportski dnevnici u pitanju, svatko nateže na svoju stranu. Marca i As na Realovu, Mundo Deportivo i Sport na Barceloninu. Zanimljivo je da je Mendy 21. igrač Reala ove sezone koji se upisao u listu strijelaca. Nijedna šampionska momčad prvaka nije imala toliko različitih strijelaca u istoj sezoni La Lige.

gol expired Kakav god rasplet bio: Barcelona riješila najvažniju dilemu za novu sezonu divider

To govori mnogo o Zidaneovoj politici raspodjele minuta i čestim rotacijama, odnosno uključivanju gotovo svih igrača u momčad. Jer čak i oni koji su najmanje sudjelovali, poput Mariana ili Luke Jovića, imali su svoje trenutke slave.

Marca ističe i neke negativne stvari u ovoj vjerojatno šampionskoj sezoni Reala. Navijači Real Madrida ogorčeni su Garethom Baleom, koji protiv Granade nije ulazio u igru. Velšanin je opet skandalizirao madridsku javnost.

Bale opet šokirao Madriđane

Za vrijeme utakmice zaigrao se rolama toaletnog papira od kojih je radio dvoglede. U Madridu je to shvaćeno kao totalna ravnodušnost prema suigračima i onom što se događa na terenu. Nepoštivanje kluba i navijača.

Nije poznato je li to njegov način protestiranja zbog situacije u kojoj se nalazi, ali madridski mediji i navijači zamjeraju mu nedostatak profesionalizma i uopće ga ne sažalijevaju. Naprotiv, prema njemu se baca drvlje i kamenje, a on uredno uzvraća s novim provokacijama.

gol expired Barca šokantnom ponudom potukla Real u utrci za velikim talentom: Dvojac koji bi trebao zamijeniti Messija divider

Velšanin se već duže vrijeme ponaša kao da mu nije stalo. Već je u nekoliko navrata mrtav-hladan dao svima do znanja da ga uopće ne dira to što malo igra i što ga se Real želi riješiti. On ugovor misli odraditi do kraja.

Bale ne očajava, ne traži mu se novi klub. Ima najmanje 17 milijuna razloga (plaća na godišnjoj razini) da tako razmišlja.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider