Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve su mu dali

Barca šokantnom ponudom potukla Real u utrci za velikim talentom: Dvojac koji bi trebao zamijeniti Messija

Barcelona je uspjela dogovoriti transfer ponajvećeg španjolskog talenta Fabiana Luzzija...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je izašla kao pobjednik u utrci s madridskim rivalima Realom i Atleticom za velikim talentom španjolskog nogometa Fabianom Luzzijem, 16-godišnjim napadačem drugoligaša Rayo Vallecana.

Real, Atletico i neki veliki inozemni dugo su parirali Barceloni, no odustali su kada su shvatili da su Katalonci spremni na „all in“ ulog. Čak su i u Realu navodno bili zapreoašteni kada su vidjeli na što su Katalonci spremni. Nije im palo na pamet mečirati Barcinu ponudu.

gol expired Rakitić stao u Neuerovu obranu i objasnio zašto je pjevao te kako zna riječi pjesme "Lijepa li si" divider

Katalonci su očito odlučili ispuniti sve želje Luzzija i njegove obitelji. Mladi napadač inače je rođen u Brazilu. U posljednje četiri godine polaznik je akademije Rayo Vallecana.

Mladi napadač je tek u ožujku napunio 16 godina i već se priključio treninzima prve momčadi madridskog kluba. S napunjenih 16 godina može pregovarati s ostalim klubovima.

Stručnjaci ga smatraju ponajvećim talentom španjolskog nogometa. Igra na mjestu centarfora ili druge špice, član je U-16 španjolske reprezentacije.

gol expired Barca se nada Realovu krahu: Zidane žrtvuje Modrića, a Marca slavi neuništivog Hrvata divider

Rayo je uporno odbijao sve ponude koje su stizale na njegovu adresu. Ponudio je i bogat ugovor Luzziju, no interes Barcelone i činjenica da će imati šansu zaigrati uz svojeg idola Lionela Messija bio je zov kojem mlađahni napadač nije mogao odoljeti.

Naravno, ključnu su ulogu odigrala šuškava obećanja kluba s Camp Noua. Spekulira se da mu je ponuđen dugoročan ugovor i primanja koja nigdje nije mogao dobiti. Nije tajna da se talentiranim tinejdžerima nude vrtoglavi iznosi.

gol expired Brozović skupo platio vožnju pod utjecajem alkohola: Prosječnom Hrvatu to je bogatstvo divider

O kakvim se svotama radi govori i afera koja se dogodila prošle godine, a vezana je za Ilaixa Moribu, 17-godišnjeg člana Barcine B momčadi.

Barcin menadžment pogreškom je poslao mail o ponudi za dugoročni ugovor gradskom rivalu Espanyolu umjesto igračevom menadžeru. Španjolski izvori kažu da su u Espanyolu bili šokirani kada su vidjeli o kakvoj se cifri radi. Luzzi je navodno dobio i veću ponudu. U pitanju su stotine tisuće eura na godišnjoj razini, a milijuni do isteka ugovora.

Barca nastavlja ubrzano pomlađivati svoj kadar. Katalonci moraju planirati jer Messi i još neke zvijezde katalonskog kluba u završnoj su fazi karijere. Smjena generacija morat će se dogoditi u bliskoj budućnosti. Svjesni su da moraju biti spremni na život bez Messija.

Što više talenata dovedu u svoju ergelu, to su veće šanse da će jedan od njih izrasti u veliku zvijezdu. Jasno, to se mora i platiti, a Katalonci očito ne misle na tome štedjeti.

gol expired Keka čeka bure baruta: Čelnici Dinama najveći su krivci, igrači dobro pamte tko ih je poslao na lomaču divider

Barca ima velika očekivanja od 17-godišnje Ansua Fatija, koji je već postao član prve momčadi Barcelone i ima solidnu minutažu. Katalonci se nadaju da će Fati i Luzzi za koju godinu tvoriti ubojiti napadački par.

Očekuje se da će se Luzzi lako uklopiti u Barcinu filozofiju nogometa. Tehnički je iznimno potkovan i sklon kombinatornoj igri.
Nije jedini igrač Raya na kojeg je Barca bacila oko. Katalonci pozorno motre i 20-godišnjeg stopera Martina Pascuala.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider