Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"on je jedan od nas"

Rakitić stao u Neuerovu obranu i objasnio zašto je pjevao te kako zna riječi pjesme "Lijepa li si"

Ivan Rakitić zauzeo se za svog "starijeg brata" Manuela Neuera, koji je izložen brojnim kritikama nakon videa u kojem pjeva Thompsonovu pjesmu 'Lijepa li si'.

Ivan Rakitić (sasvim desno) i Manuel Neuer u Schalkeu (Foto: Afp)

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić otvoreno je stao u obranu svog bivšeg suigrača iz Schalkea Manuela Neuera, kojeg su njemački mediji napali zbog pjevanja Thompsonove pjesme ''Lijepa li si'':

"U mnogim je državama on zabranjen i zloglasan. Pjevajući pjesmu 'Jasenovac i Gradiška Stara', slavio je zločine ustaša, hrvatskih fašista i nacističkih saveznika u 2. svjetskom ratu. Na navedenim mjestima bili su koncentracijski logori u kojima su zatočeni, mučeni i ubijani deseci tisuća civila, Srba, Roma i Hrvata", opisuje Bild Thompsonov opus.

Manuel Neuer Novi video legendarnog Nijemca: Zapjevao stihove naše poznate klapske pjesme

Rakitić nije imao razumijevanja za takve optužbe i napade na svog prijatelja te je javno objasnio zašto Neuer pjeva na hrvatskom i svake godine dolazi na hrvatsku obalu na odmor.

"Manu je poput Hrvata. Ponosni smo što svake godine dolazi u Hrvatsku i osjeća se ugodno u našoj zemlji. Za mene je on poput starijeg brata. Manu ima poseban odnos prema našoj zemlji zbog svog prijatelja i osobnog trenera vratara Tonija Tapalovića. On je Hrvat i dolazi iz Dubrovnika te je on veliki razlog zbog kojeg se Neuer zaljubio u Hrvatsku i našu muziku", objasnio je Rakitić u razgovoru za Sport1 i nastavio:

Manuel Neuer Legendarni Nijemac uživa u Dalmaciji: Pogledajte kako pjeva ''Lijepa li si'', zna čak i riječi

"Thompson je popularan i voljen u cijeloj Hrvatskoj. Pjesma je o ljubavi prema Hrvatskoj i o tome kako je zemlja lijepa. Pjesma nema nikakvu ratnu pozadinu i Manu to zna. Šteta je što sada rade od svega toga. Manu nije napravio ništa loše. Samo se osjeća dobro i ugodno u društvu hrvatskih ljudi", zaključuje Rakitić.

Manuel Neuer u Hrvatskoj Slavni vratar odmara se u Hrvatskoj: Svjetski prvak izazvao oduševljenje u malom mjestu

Nastavi čitati

Nastavi čitati