Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
stiglo i do njemačke

Njemački mediji napali svoju zvijezdu zbog pjevanja Thompsona: Javio im se kratkom porukom

Manuel Neuer brzo je došao na udar dijela njemačkih medija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kao što se moglo i očekivati, njemački mediji brzo su provarili čiju je to pjesmu pjevao Manuel Neuer na odmoru u Hrvatskoj. Podsjetimo, slavni vratar Bayerna odmara se ovih dana u Brelima kod prijatelja, nogometne braće Tapalović, gdje se već poprilično udomaćio posljednjih godina.

Neuer se biciklom vozi od Splita do Makarske, a na Šipanu kod Dubrovnika igrao je vaterpolo s Nikšom Dobudom. Toliko je zavolio Hrvatsku da zna riječi nekih pjesama poput ''Lijepa li si'' i ''Croatio, iz duše te ljubim'' klape Intrade.

gol expired Rakitić stao u Neuerovu obranu i objasnio zašto je pjevao te kako zna riječi pjesme "Lijepa li si" divider

Upravo je te dvije pjesme pjevao na snimkama koje su obišle i oduševile Hrvatsku jer je Nijemac čak znao i neke riječi.

No kako je ''Lijepa li si'' pjesma Marka Perkovića Thompsona, očekivano se digla bura u dijelu njemačkih medija poput visokotiražnog Bilda. U Europi je Thompson označen kao kontroverzni pjevač kojeg se povezuje sa slavljenjem fašističkih režima iz 2. svjetskog rata.

''U mnogim je državama on zabranjen i zloglasan. Pjevajući pjesmu 'Jasenovac i Gradiška Stara' slavio je zločine ustaša, hrvatskih fašista i nacističkih saveznika u 2. svjetskom ratu. Na navedenim mjestima bili su koncentracijski logori u kojima su zatočeni, mučeni i ubijani deseci tisuća civila, Srba, Roma i Hrvata'', opisuje Bild Thompsonov opus.

gol expired Legendarni Nijemac uživa u Dalmaciji: Pogledajte kako pjeva ''Lijepa li si'', zna čak i riječi divider

U pjesmi ''Lijepa li si'', nastavlja BIld, sporan je dio koji pod hrvatske regije stavlja Herceg-Bosnu koja je u susjednoj BiH.

Neuer je poslao kratku poruku njemačkim medijima koji su ga napali te im poručio kako ne zna hrvatski te da nije znao čiju je pjesmu u tom trenutku pjevao.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider