Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ovo ne bi smjeli prosuti

Real slavio na gostovanju u Andaluziji: Asistencija Modrića, milimetar su od titule

Kraljevski klub treba osvojiti dva boda u dva posljednja kola i bit će prvak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U posljednjem susretu 36. kola španjolskog nogometnog prvenstva Real Madrid je na gostovanju pobijedio Granadu sa 2:1 i dva kola prije kraja prvenstva ima četiri boda više od Barcelone.

Kraljevski klub će za tri dana u Madridu imati priliku pobjedom protiv Villarreala osigurati 34. naslov španjolskog prvaka.

Real je protiv Granade odigrao odlično prvo i vrlo slabo drugo poluvrijeme, no i to je bilo dovoljno za tri boda.

Modrićeva asistencija za Benzemu

Gosti su poveli u 10. minuti golom Ferlanda Mendyja nakon akcije u kojoj je sudjelovao i Luka Modrić. Samo šest minuta kasnije već je bilo 2:0. Modrić je uposlio Karima Benzemu koji je s krila ušao u kazneni prostor i sjajno pogodio. Francuski napadač je imao priliku i u 42. minuti, ali je Rui Silva fantastično obranio.

Bilo je to praktički sve od Reala. Granada je u 50. minuti smanjila preko Darwina Machisa i potom do kraja susreta pokušavala izjednačiti. Najbliže golu bila je u samoj završnici kada su u istom napadu Cortez i Azeez opasno zaprijetili. Kod prvog udarca istaknuo se sjajnom obranom Courtois, a kod drugog pokušaja Ramos je skinuo loptu s gol crte.

Sociedad hvata Europu

U ranije odigranom susretu Real Sociedad je osvojio važne bodove u borbi za Europu pobijedivši na gostovanju Villarreal sa 2:1.

Sve najzanimljivije se dogodilo u zadnjih pola sata. Gosti su poveli 2:0 golovima Williana Josea (61) i Diega Llorentea (75), a Santi Cazorla je u 85. uspio tek smanjiti.

U drugom susretu Deportivo Alaves i Getafe su odigrali bez golova.

Sociedad se ovom pobjedom približio šestoplasiranom Getafeu na bod zaostatka, a Villarrealu koji je peti na tri boda minusa.

Na ljestvici vodi Real Madrid sa 83 boda, Barcelona na drugom mjestu ima 79, a zatim slijede Atletico Madrid i Sevilla sa po 66 bodova.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider