Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ovako više ne ide

Chelsea (opet) ruši svjetski rekord: Je li moguće da će iskrcati 130 milijuna eura?!

Paralelno sa završetkom sezone u Chelseaju kuju dugoročne planove.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Otkako je sjeo na klupu, Frank Lampard ustrajan je u namjeri da složi neki novi Chelsea, odnosno da pomladi ekipu i stvori družinu koja će biti na okupu nekoliko godina.

U sklopu tih nastojanja već je povukao brojne poteze, vrativši nekoliko mladih igrača s posudbi, a koji su sad važni kotačići u redovima Bluesa.

Lampardov gorući problem

No koliko god ti klinci vukli Chelsea, toliko je jedno pitanje - ono vratarsko - i dalje pod znakom pitanja.

Nije tajna da je na Stamford Bridgeu malo tko zadovoljan s izvedbama koje među vratnicama pruža Kepa Arrizabalaga, najskuplji čuvar mreže u povijesti nogometa. Od njega je Chelsea imao velika očekivanja, iskrcali su nevjerojatnih 80 milijuna eura odštete Athletic Bilbau i doveli ga u London prije dvije godine, ali on se jednostavno nije snašao, još uvijek se traži i ne prikazuje ono zbog čega je plaćen kao suho zlato.

Chelsea, a i Lampard, vremena za čekanje nemaju pa traže novo rješenje. To bi, prema pisanju dijela engleskih medija, trebao biti Jan Oblak.

Klauzula od 130 milijuna eura

Fantastični Slovenac godinama je jedan od najboljih svjetskih vratara, ali njegovo dovođenje neće biti jeftino, dapače. U ugovoru koji je lani Oblak potpisao s Atletico Madridom odštetna klauzula podignuta je s dotadašnjih 100 na čak 130 milijuna eura.

Atletico je napravio sve što je u njegovoj moći da ga zadrži, dali su mu povišicu i njega i dalje vide među svojim vratnicama. U prijevodu, ako neki klub želi Oblaka, morat će u Madrid donijeti 130 milijuna eura.

Englezi se pitaju je li moguće da će Chelsea iskrcati toliki iznos, a mnogi su skloniji vjerovati u varijantu da će u cijeli posao biti uključen i Arrizabalaga. Njega bi Lampard rado poslao u Atletico, s ciljem da za nekoliko desetaka milijuna eura spusti konačni iznos koji će morati izdvojiti za Oblaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider