Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Je li u pravu?

Drama u Barceloni: Camp Nou potresa velika kriza, ogorčeni Messi ima dva zahtjeva

Barcelonu 8. kolovoza očekuje uzvratna utakmica osmine finala s Napolijem na Camp Nouu. Setien to jednostavno mora proći, no pitanje je hoće li dočekati tu utakmicu usprkos obećanju predsjednika Bartomeua?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Quique Setien ostaje trener Barcelone. Zasad. Iako su se odmah nakon poraza od Osasune u prošlom kolu La Lige pronijeli glasovi kako neće dočekati sutrašnju utakmicu s Alavesom u posljednjim kolu španjolskog prvenstva, nakon jučerašnjeg hitnog sastanka na vrhu katalonskog kluba odlučeno je da Setien dobije još jednu šansu.

Setien se u petak našao s predsjednikom Josepom Martiom Bartomeuom, koji mu je dao još nekoliko dana da konsolidira momčad i pokuša je iščupati iz krize u koju je zapala.

gol expired Razočarani Bilić proživljava teške trenutke: Englezi zaprepašteni izjavama hrvatskog izbornika divider Nakon nedjeljne utakmice s Alavesom i zaključenja prvenstva igrači Barcelone dobit će pet dana odmora kako bi napunili baterije za pokušaj spašavanja sezone u Ligi prvaka. Barcelonu 8. kolovoza očekuje uzvratna utakmica osmine finala s Napolijem na Camp Nou. Setien to jednostavno mora proći, no pitanje je hoće li dočekati tu utakmicu usprkos obećanju predsjednika Bartomeua?

Setien na rubu otkaza

Nakon izjava Lionela Messija potpuno je jasno da Setien nema podršku glavnih zvijezda Barcelone. Razdor između igrača i stručnog stožera je više nego očit i nije od jučer. Ima duboku pozadinu, a nema ni skrivanja.

Stipe Antonijević Sadržajni petak na Poljudu: Perasović stao iza Brbića, Hajduk doznao jako lijepu vijest divider

Još u Vigu su se događale incidentne situacije na otvorenoj sceni. Messi je nervoznim reakcijama na travnjaka jasno dao do znanja što misli o Setienu i njegovim pomoćnicima, a Luis Suarez u izjavi nakon utakmice. Izvješća su govorila da je u svlačionici bila žestoka svađa. Već tada smo napisali da se dogodio totalni raspad Barcelone i da obrana naslova prvaka odlazi u nepovrat.

Na Camp Nouu atmosfera je odavno narušena, sukobi tinjaju barem godinu dana. Situacija se počela zaoštravati još nakon potopa na Anfieldu. Tijekom cijele sezone Barcelonu razdiru interne afere i skandali. Najprije iza kulisa, a onda je sve eskaliralo. Dugo skrivano prljavo rublje počelo se bacati pred oči javnosti krajem prošle godine.

gol expired Modrić nakon osvojene titule otvorio dušu: "Želim da se priča o mojim igrama, a ne o godinama" divider

Sukob glavnih igrača s upravom na čelu s predsjednikom Bartomeuom zatresao je cijelu Kataloniju. Prepucavanje preko medija i društvenih mreža bilo je jako ružno. Prvo je sportski direktor Eric Abidal kritizirao igrače pa je uslijedila žestoka Messijeva reakcije. Uprava je u međuvremenu difamirala igrače po društvenim mrežama preko PR agencije. Kad su igrači su to doznali, puklo je do kraja.

Ogorčeni Messi poslao poruku

Netom prije koronastanke Camp Nouom vijorili su se bijeli rupčići, navijači su zahtijevali Bartomeuov odlazak. Dakle, ništa nije došlo preko noći, sve ima svoje zašto i zato. Barcina vaza razbijena je u stotine sitnih komadića?

Cristiano Ronaldo i Jorge Mendes (Foto: AFP) Barcelona traži novog trenera: Agent Cristiana Ronalda ponudio svojeg kandidata divider

Može li biti nekako slijepljenja do nastavka Lige prvaka i okršaja s Napolijem? Može li Barca spasiti sezonu osvajanjem najvrjednijeg klupskog trofeja? Kako sad izgleda, jako teško.

Messi je nakon utakmice sa Osasunom bio vidno ogorčen. Poslao je simptomatičnu poruku:

„Od siječnja igramo jako loše. Ako ne možemo pobijediti Osasunu na Camp Nouu, kako ćemo Napoli? Morat ćemo puno toga promijeniti ako želimo slaviti. “

gol expired Bilić izgubio i prijeti mu katastrofalan scenarij, Leeds se vratio u Premierligu nakon 16 godina divider

Na pitanje novinara očekuje li da će na klupi Barce dočekati Napoli na Camp Nouu, Setien je odgovorio:

„Ne znam, nadam se da hoću.“

Ove izjave dovoljno govore kakva atmosfera vlada u Barceloni. Messi se ipak tako lako ne predaje. Bio je jako oštar u kritikama, vidjet ćemo kakva će biti reakcija momčadi protiv Alavesa. Prvenstvo je izgubljeno, ali Messi vjerojatno ne želi dopustiti Karimu Benzemi da ugrabi naslov prvog strijelca sezone. Barca u Vitoriji mora pobijediti kako bi Messi zadržao laskavi trofej Pichichi.

Messi želi šok-terapiju i Xavija na klupi Barce  

Međutim, puno više od toga Argentinac želi osvojiti Ligu prvaka. Je li to moguće napraviti s trenutačnom trenerskom postavom? Neki katalonski mediji guraju priču kako je problem pomoćnik Eder Sarabia, ali to je priča za malu djecu. Prije će biti da se igrači Barcelone istresaju na Sarabiju jer ne žele baš otvoreno napasti glavnog trenera, iako je bilo i toga. Ali Messijeva je poruka jasna i zna se kome je upućena.

gol expired Koronavirus u Formuli 1: Dvije osobe zaražene, ali ako malo bolje pogledate... divider

Procurile su glasine kako Messi zahtjeva šok-terapiju. Navodno smatra da se jedino na taj način može vratiti moral u momčad. Nije prevelika tajna koga Messi želi vidjeti na klupi Barcelone. To je Xavi Hernandez. Ta opcija nije realna jer Xavi očito nije voljan preuzeti momčad u trenutačnim okolnostima. Da je htio, već bi bio postavljen za trenera nakon smjene Ernesta Valverdea. Setien ne bi ni dolazio.

Xavi ne želi biti vatrogasac, želi mir i vrijeme da s momčadi obavi pripreme, a to može samo na kraju sezone. To je problem koji zasad zadržava status quo. Messi navodno želi barem obećanje uprave da će Xavi uskoro postati trener.

Povratak Neymara 

Druga vitalna točka spora između Messija i uprave jest povratak Neymara. Bartomeu je prošlog ljeta razočarao svoju glavnu zvijezdu. Messi je tražio Neymara, a doveden je Griezmann, igrač koji ne odgovara njegovom stilu igre. Osim toga, Messi i Neymar su veliki prijatelji. Argentinac je bio Brazilcu zaštitnik i mentor. Odlično su se slagali na terenu i izvan njega.

gol expired Bivši svjetski prvak šokirao Nijemce: S 29 godina zaključio karijeru! divider

Bartomeu ima još godinu dana na funkciji predsjednika. Ako se dogodi rezultatski fijasko i pogotovo ako ne ispuni Messijeve želje, lako je moguće da će već najesen biti prisiljen podnijeti ostavku. Stoga je za Bartomeua jako važne kakve će poteze povući u narednim danima, da ne kažemo satima.

Čini se da će morati skloniti Setiena i dobiti dozvolu PSG-a da vrati Neymara. Put Pariza mogli bi Griezmann i Dembele. Budući da Barca nema dovoljno keša, to je jedini način. Naravno da bi se sve moglo promijeniti ako bi Barca osvojila Liga prvaka. No takav rasplet je u ovom trenutku na jako dugom štapu. Ako Bartomeu igra isključivo na tu kartu, morat će imati jako puno sreće.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider