Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ostala samo Liga prvaka

Katalonci ogorčeni na suce i Realove privilegije, ali ovo je najgora Barca u Messijevoj eri: Setien prežaljen, legenda u niskom startu

Čini se da su u Kataloniji svi već prežalili naslov prvaka. Kad je tako, onda je najopasnija situacija za trenera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Vigu je bilo burno. Nakon remija Barce protiv Celte i incidentnih situacija koje su se dogodile za vrijeme i poslije utakmice, Quique Setien bio je izložen žestokim kritikama.

Nakon remija s Atleticom (zasad) nema tako oštrih reakcija. Čini se da su se svi skupa u Kataloniji već ispuhali. Kad je tako, onda je najopasnija situacija za trenera. Obično to znači da je već prežaljen.

gol expired Novo pravilo: Pogledajte zbog čega je protiv Barcelone ponovljen jedanaesterac divider

Već nakon Viga bilo je svima jasno da Barci naslov prvaka izmiče. Ako Real pobijedi Getafe na svojem bunjištu, a to je dosta izgledno, pobjeći će Barci na četiri boda pet kola prije prvenstva. I još ima bolji međusobni omjer. U prijevodu, to znači da će priča biti zaključena.

Barca sve dalje od obrane naslova prvaka

Katalonski mediji opet rigaju vatru na suce. Glavni sudac Alejandro Hernandez Hernandez i VAR sudac Mateu Lahoz nisu baš omiljeni u Kataloniji, najblaže rečeno. To su suci koji su Barcu u prošlosti znali teško oštetiti. Hernandez Hernandez je, primjerice, sudio onu čuvenu utakmicu protiv Betisa, kada nije vidio da je lopta prešla crtu, a zamalo da je dirala mrežu.

gol expired Osporavani trener Barcelone ponizio veliku zvijezdu: "Neću mu se ispričavati" divider

Igrači Barcelone su ogorčeni, Lionel Messi i Gerard Pique najviše su poludjeli. Messija je izbacilo iz takta ponavljanje jedanaesterca zbog minimalnog prijestupa Ter Stegena, a Piquea zbog Gimenezova lakta i procjene sudaca da to nije bilo za najstrožu kaznu.

U nedavnom andaluzijskom derbiju Seville i Betisa u sličnoj situaciji dosuđen je jedanaesterac. Zanimljivo je da je upravo Mateu Lahoz sudio tu utakmicu. Ovaj put sjedio je u VAR sobi i nije reagirao. Katalonci smatraju da ih suci masakriraju i otvoreno guraju Real Madrid, kao u neka prohujala vremena kada je Kraljevski klub imao svu pomoć koju je trebao.

Katalonci ogorčeni na suce

Uglavnom, stječe se dojam da su se u Kataloniji pomirili s time da će Real biti prvak. Kad se stiša bura oko suđenja, pitanje trenera jamačno će doći na red.

Hoće li Setien preživjeti, pokazat će vrijeme, ali ostat će činjenica da je ova Barcina sezona možda i najgora u posljednjih 12 godina. Taj dojam može popraviti samo osvajanje Lige prvaka, a kako Barca izgleda, to nije baš izgledna oklada.

gol expired Vrijeme leti, a Hajduk sve lošiji: Brbić nemirno spava, Stanićeva izjava ispada smiješna divider

Tri remija u posljednje četiri ligaške utakmice sve govore. Prosuto je šest bodova u najosjetljivijem dijelu sezone. Od sezone 2007./2008., kada je trener još bio Frank Rijkaard, Barca nije osvojila tako malo bodova do 33. kola (70). Čak i ako upiše svih pet pobjeda u posljednjih pet kola, krajnji će rezultat u bodovnom smislu biti najgori u posljednjih 12 godina. Dakle, u Messijevoj eri.

Xavi u niskom startu

Pod Ernestom Valverdeom Barca je osvojila 40 od mogućih 57 bodova, a pod Setienom 30 od 42. U postotku gotovo da nema razlike. Dolaskom Setiena popravljen je učinak u prvenstvu za samo 1 posto.

Uzimajući u obzir sva natjecanja, postotak pobjeda potpuno je izjednačen - 61 posto. To je najgori Barcin postotak još od posljednje Rijkaardove sezone. Nizozemac je tada upisao 58 posto pobjeda.

gol expired Lionel Messi na spektakularan način zabio 700. pogodak u karijeri! divider

Kad se podvuče crta, očito je da šok-terapija nije uspjela. Setien nije donio praktički ništa. Zasad. Ako osvoji Ligu prvaka, pričat će se druga priča. No trenutačno je mnogo izglednije da će na kraju sezone dobiti otpusno pismo. Xavi Hernandez zasad kotira kao najizgledniji nasljednik.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider