Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Teško će to dobiti

Vrijeme leti, a Hajduk sve lošiji: Brbić nemirno spava, Stanićeva izjava ispada smiješna

Poraz kao poraz bez sedmorice uglavnom standardnih igrača i nije toliko tragičan. Međutim...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je izgubio u Velikoj Gorici, doživio je već treći poraz u razmaku od dva tjedna i uvelike kompromitirao svoje šanse u borbi za drugo mjesto i kvalifikacije Lige prvaka.

A baš je to - druga pozicija - ono što je predsjednik Marin Brbić javno obećao na konferenciji za medije u srpnju prošle godine.

"Dajte nam vremena i pustite nas da radimo u miru. Ako ne završimo na jednoj od prve dvije pozicije, svi ćemo otići", sukus je onog što je Brbić hrabro poručio pred brojnom novinarskom svitom.

Do tog trenutka dugi niz godina nismo od nekog predsjednika čuli tako jasno proklamirani cilj. Međutim, nikad nećemo saznati je li to Brbić rekao kako bi se na kraju sezone mogao jasno valorizirati rad njega i njegovih podređenih ili s ciljem da ugasi "požar" koji je u tom trenutku buktio u hajdučkom puku. Jer, obećanje koje je izrekao stiglo je nakon sramotnog ispadanja od malteških amatera u prvom pretkolu Europske lige i Brbić si je njime, barem na neko vrijeme, kupio mir.

Nema rezultata, nema igre

Sada se to vrijeme nepropitkivanja njegove odgovornosti u cijeloj priči polako primaklo kraju, dapače. I ne, ne tvrdimo to zbog jedne utakmice i poraza koji je vjerojatno i najmanje sporan od protekla tri budući da je Hajduk došao u Veliku Goricu bez sedmorice mahom standardnih igrača.

gol expired Tudor komentirao novu pljusku Hajduku: Ne odustaje od Lige prvaka, ali... divider

Hajduk u kontinuitetu igra loše i pritom nema rezultat. Ubojita je to kombinacija, pogotovo kada radite u temperamentnom okruženju u kojemu se sve vezano uz Hajduk gleda pod posebnim povećalom.

Da se, primjerice, događa da je Hajduk nadmoćan svojim suparnicima, da dominira i promašuje šanse pa eto, pukom nesrećom doživi tu i tamo koji poraz, onda bi si i navijači mogli ubrizgati novu dozu strpljenja, što bi posljedično umirilo i čelne ljude u klubu.

Ovako, kad Hajduk nikoga ne može pobijediti bez mučenja i drame, a protiv svih suparnika iz donjeg doma strahuje za pobjedu do posljednjih sekundi, onda je nemoguće očekivati da se na kraju sezone neće tražiti odgovornost.

Mario Stanić, legendarni Vatreni koji je u Hajduk došao protekle zime da bude savjetnik predsjednika Uprave za sportsku politiku i svojevrsni mentor sportskom direktoru Ivanu Kepčiji, ne tako davno zatražio je podršku.

"Normalan nogometni ciklus potreban da stvari sjednu na svoje mjesto i da se vide opipljive promjene na bolje u jednom klubu traje četiri godine. Svjesni smo da toliko vremena nećemo dobiti, ali evo, dajte nam barem dvije", zavapio je Stanić.

U vrijeme kad je to rekao, a uzimajući u obzir konstantne turbulencije i smjene u Hajduku proteklih nekoliko godina, Stanićeva izjava činila se potpuno legitimnom. No trenutačno ta njegova molba izgleda smiješno jer očekivati da će biti mira na Poljudu nakon što Hajduk popije još dvije, tri ili pet gorkih pilula ovo ljeto, potpuno je iluzorno.

Četiri su kola do kraja, još je 12 bodova u igri, pa u ovom trenutku nećemo donositi nikakvu presudu. Trenutačno je jedino jasno da Marin Brbić nemirno spava.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider