Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Messi & co poludjeli

Novo pravilo: Pogledajte zbog čega je protiv Barcelone ponovljen jedanaesterac

Barcelona nije uspjela pobijediti, Real Madrid ima meč-loptu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na sinoćnjoj utakmici Barcelona - Atletico Madrid vidjeli smo jednu situaciju nalik onoj nedavnoj iz HNL-a koja je izazvala dosta polemike.

U prvom postkoronavirusnom kolu nastavka našeg nogometnog prvenstva na utakmici Hajduk - Inter Zaprešić ponovljeno je izvođenje jedanaesterca jer je iz VAR sobe dojavljeno glavnom sucu da je vratar Mladen Matković prilikom obrane udarca Mije Caktaša prerano istrčao.

Mnogi su tada bili zbunjeni, prisjećajući se jedanaesteraca koje je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji u raspucavanjima branio Danijel Subašić, koji je tom prilikom dosta istrčavao.

No stvari su se u međuvremenu promijenile i na snagu je stupilo novo pravilo koje kaže: u trenutku kada igrač udara loptu s bijele točke, vratar mora s barem jednom nogom dodirivati gol-liniju, a ako to ne čini, udarac će se ponoviti.

Ista stvar dogodila se sinoć, Marc-Andre ter Stegen obranio je penal Diegu Costi, ali je glavni sudac uz pomoć VAR-a naredio da se izvođenje ponovi jer je Ter Stegen minimalno odstupio od gol-linije. Bez obzira na to što se radilo o centimetrima, suci su bili neumoljivi, a Atletico je dobio novu priliku i ovaj put promijenio izvođača: Saul Niguez bio je precizan.

Lionel Messi i suigrači su protestirali, ali ništa nisu mogli promijeniti niti utjecati na odluku sudaca: sve je bilo po (novim) pravilima.

Snimku cijele situacije pogledajte OVDJE.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider