Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pucali su zidovi

Totalni raspad u Barci: Messijev kočijaški ispad na travnjaku, pa žestoka svađa u svlačionici

U redovima Barcelone traju žestoki sukobi. Nakon remija u Vigu atmosfera je vidno narušena, tenzije su iznimno visoke...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon remija Barcelone u Vigu i pobjede Reala u Barceloni protiv Espanyola Madriđani su prvi na ljestvici s dva boda prednosti šest kola prije kraja prvenstva.

Real ima i bolji međusobni skor, pa se u sljedećih šest kola može dopustiti i jedan remi, čak i ako Barcelona pobijedi sve do kraja, a to nije baš sigurna oklada.

Kada se pogleda raspored, može se zaključiti da su sljedeća dva kola ključna. Real prvo dočekuje Getafe, a onda putuje u Bilbao. Barca dočekuje Atletico, a potom gostuje kod Villarreala.

gol expired Otvoreno pismo Schumacherova sina: ''Ljudi su vidjeli samo ono iz časopisa'' divider

Athletic je u principu najveća Barcina nada. Ako Real to prođe neokrznut, teško da će u preostala četiri kola negdje zaleći. Čeka Alaves, ide Granadi, pa čeka Villarreal i u zadnjem kolu gostuje kod Leganesa. Barcu nakon Villarreala očekuje gradski derbi s Espanyolom na Camp Nouu, pa putuje u Valladolid, čeka Osasunu i za kraj gostuje kod Alavesa.

Real u puno boljoj situaciji

Kad se podvuče crta, Madriđani su u puno boljoj situaciji, pogotovo kada se vidi u kakvoj su formi Katalonci. A možda još više od toga, kada se vidi kakva atmosfera vlada u Barcinoj svlačionici.

Katalonci pucaju po šavovima. To ne mogu sakriti, zapravo više i ne kriju.

„Zašto Barcelona ima loše rezultate u gostima?“ bilo je novinarsko pitanje za

Luisa Suareza nakon utakmice u Vigu.

„To trebate pitati trenera“, lakonski je odgovorio Urugvajac.

Quique Setien i njegov stožer plešu po rubu provalije. Lako bi im se moglo dogoditi isto što i Ernestu Valverdeu. Kada te glavni igrači napuste, piši kući propalo je.

gol expired Što je ovo? Cristiano Ronaldo pokazao novu frizuru, obožavatelji umiru od smijeha divider

Procurile su informacije da je poslije utakmice sa Celtom bilo jako bučno u Barcinoj svlačionici. Marca kaže da su pucali zidovi.

Svađe nisu novost, uvijek ih ima, ali situacija je došla do usijanja. Na djelu je totalni raspad sustava. Glavni igrači štošta zamjeraju Setienu i njegovim ljudima; od taktike do  početne postave i izmjena igrača tijekom utakmice. Sve se lako može iščitati iz Suarezova odgovora, a još više iz jako nervozne Messijeve reakcije za vrijeme osvježavajuće pauze na utakmici sa Celtom.

Messijev kočijaški ispad na travnjaku

Setienov pomoćnik Eder Sarabia pokušao je nešto reći Messiju, a on je otišao od njega s rafalom psovki. Kamere su jasno uhvatile taj detalj.

Sarabia je izgledao vidno iznenađen, da ne kažemo šokiran, pokušao je još jednom prići Messiju, no on ga je opet zaobišao s izrazom lica koji sve govori. U stilu: gadiš mi se. I sve to ispred Setienovih očiju. Prizor koji najbolje opisuju stanje duha i međuljudskih odnosa.

Sarabiju igrači Barce posebno ne podnose. Sukob tinja već duže vrijeme. U El Clasicu kamere su uhvatile Sarabiju kako kritizira ponašanje Barcinih igrača. Messi i društvo su poludjeli. Bila je to krizna situacija koja je lako mogla završiti trenutačnim razvodom. Setien je morao gasiti vatru.

„On je mlad momak, jako impulzivan, ispričao se igračima u svlačionici“, kazao je Setien.

Kriza odnosa u Barceloni traje već dugo

Očito stvar nije izglađena, dapače, još se i pogoršala. Naravno da rezultat diktira atmosferu, a on je klimav. Jasno je da puno toga ne štima u Barceloni, najblaže rečeno. Ni u predsjedničkim odajama ni u svlačionici.

To je povezano, zapravo neraskidivo. Sukob glavnih igrača i predsjednika Josepa Marije Bartomeua, koji je završio na naslovnim stranicama i tjednima punio novinske stupce prije dolaska koronakrize, samo je pometen pod tepih.

Ništa tu nije riješeno, kriza je samo prolongirana. Ako Barca završi sezonu bez glavnih trofeja, nije teško dokučiti da će uslijediti burni dani na Camp Nouu. Netko će morati otići, a to gotovo sigurno neće biti Messi. Ili je i to moguće?

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider