Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Naveo i čudne razloge

Bivši svjetski prvak šokirao Nijemce: S 29 godina zaključio karijeru!

Kao razlog za svoju odluku njemački krilni napadač je naveo čest osjećaj samoće, posebno kad su mu "neuspjesi postajali sve teži, a sretnih trenutaka je bilo sve manje".

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši njemački nogometni reprezentativac i osvajač naslova svjetskog prvaka Andre Schürrle odlučio je sa samo 29 godina završiti profesionalnu igračku karijeru.

Vijest je objavio u razgovoru za magazin Spiegel.

"Odluka je dugo sazrijevala u meni. Aplauz mi više nije potreban", rekao je Schuerrle koji je ovaj tjedan raskinuo ugovor s Borussijom Dortmund godinu dana prije njegova isteka.

gol expired Borussia raskinula s posrnulom zvijezdom: Asistirao je za svjetsko zlato, a sada razmišlja o mirovini divider

Schürrle je kao 18-godišnjak započeo seniorsku karijeru 2009. u Mainzu iz kojeg je nakon dvije godine preselio u Bayer Leverkusen (2011.-2013.). Prvi inozemni angažman imao je u Chelseaju (2013.-2015.) s kojim je osvojio naslov prvaka Engleske i bio pobjednik Liga kupa. Iz Londona se vratio u Njemačku odigravši jednu sezonu u Wolfsburgu (2015./2016.).

U ljeto 2016. Schürrle je stigao u Borussiju Dortmund i potpisao petogodišnji ugovor. U prve dvije sezone je u Dortmundu u 51 nastupu postigao osam pogodaka, da bi sljedeće dvije godine proveo na posudbama u Fulhamu i moskovskom Spartaku.

"Neuspjesi postajali sve teži, sretnih trenutaka bilo je sve manje"

Kao razlog za svoju odluku njemački krilni napadač je naveo čest osjećaj samoće, posebno kad su mu "neuspjesi postajali sve teži, a sretnih trenutaka je bilo sve manje". Schürrle tvrdi da mu nogometna industrija nije dopustila javno iznošenje tih osjećaja.

"Uvijek moraš igrati neku ulogu da bi opstao u ovom poslu, jer u suprotnome gubiš svoje mjesto i ne možeš pronaći novog poslodavca", rekao je Schürrle.

Za njemačku reprezentaciju je odigrao 57 utakmica i postigao 22 pogotka, a ostat će upamćen kao asistent za pogodak Marija Götzea u 113. minuti finala Svjetskog prvenstva 2014. u Brazilu, kojim je Njemačka pobijedila Argentinu i osvojila svoj četvrti naslov.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider