Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Što mu se dogodilo?

Borussia raskinula s posrnulom zvijezdom: Asistirao je za svjetsko zlato, a sada razmišlja o mirovini

Strijelac i asistent iz finala SP-a 2014. zajedno će na burzu nakon što su postali višak u Borussiji Dortmund.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Andre Schürrle više nije igrač Borussije Dortmund, objavio je njemački klub na svojoj službenoj internetskoj stranici. U priopćenju se navodi da su postigli sporazumni raskid ugovora godinu dana prije njegova isteka.

Čini se pomalo nevjerojatno da je taj nekoć sjajni 29-godišnji njemački ofenzivac uopće još bio član Borussije. U žuto-crnom dresu nije zaigrao dvije godine, kada je njegova nekoć obećavajuća karijera već bila u silaznoj putanji.

Schürrle je počeo u Mainzu, pa je preko Bayer Leverkusena 2013. stigao u Chelsea kao prvo pojačanje u drugom mandatu Josea Mourinha na klupi. Godinu potom sjajno je odigrao na Svjetskom prvenstvu u Brazilu – u finalu protiv Argentine asistirao je za pobjednički gol Mariju Götzeu, još jednom posrnulom heroju tog njemačkog pohoda do zlata.

Kobna pokvarena piletina gurnula je njegova kola nizbrdo

Budućnost je izgledala sjajno za Schürrlea, ali uskoro je uslijedio nenadan pad. Nedugo nakon SP-a u Brazilu dobio je salmonelu, a čini se da je to bio prijelomni trenutak u njegovoj karijeri.

gol expired Donio je Sarajevu povijesnu titulu, o njemu je Cantona snimao film, a sad ga izbacuju na ulicu divider

Schürrle je izjavio kako je tada izgubio nekoliko kilograma i da se dugo mučio vratiti staru snagu i formu. Pokvarena piletina koštala ga je karijere u Chelseaju, koji je napustio tijekom sezone 2014./2015.

Vratio se u Njemačku, točnije u Wolfsburg, gdje je dobro igrao, što mu je donijelo tada rekordni transfer Borussije Dortmund vrijedan 30 milijuna eura. Do danas ga je nadmašio samo Mats Hummels, koji se vratio iz Bayerna za svega 500.000 eura više.

"Možda odigram još godinu, možda dvije"

Međutim, Schürrle se nije proslavio u Dortmundu. Poslali su ga na posudbu prvo u Fulham prošle sezone pa ove u moskovski Spartak. U 2020. uopće nije ni zaigrao za ruski klub zbog ozljeda.

gol expired Opelješio Kineze i sada se vraća u Ligu prvaka na velika vrata: "Ponude velikana pljušte sa svih strana" divider

Sada će postati slobodan igrač, a vidjet ćemo kakva će biti budućnost igrača koji je još prije godinu dana najavio mogućnost odlaska u mirovinu.

"Lagao bih kada bih rekao da nisam o tome razmišljao. Pogotovo u ovim teškim trenucima pomislim: 'Trebam li još sve ovo?' Godinu za godinom moram odlučiti imam li motivacije i je li tijelo spremno. Ne znam, možda odigram još godinu, možda dvije", rekao je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider