Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U inat svima

Građani slave pravnu pobjedu: Pepu šleper eura za pojačanja, 4 velika imena na listi

Manchester City u ljetnom prijelaznom planira dovesti od dva do četiri velika pojačanja…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manchester City i njegov menadžer Pep Guardiola imaju razloga za slavlje i inaćenje.

Sportski arbitražni sud u Lausannei (CAS) jučer je odbacio odluku UEFA-e o dvogodišnjoj suspenziji Građana u natjecanjima pod njezinom ingerencijom zbog optužbi za kršenje pravila financijskog fair-playa.

Ostati dvije sezone bez Lige prvaka bio bi snažan udarac za svaki veliki klub pa i Manchester City, bez obzira na golemu financijsku moć njegovih vlasnika.

gol expired Klopp još jednom oduševio Englesku: Pogledajte kako je iznenadio niželigašku legendu divider

Građani odluku planiraju proslaviti s ubrizgavanjem novih 165 milijuna eura u proračun za kupovinu pojačanja. U inat kritičarima. Mnogi su konkurenti cinično prokomentirali vijest koju su u eter pustili engleski mediji. Samo što su izbjegli drastičnu kaznu zbog nepoštivanja financijskih pravila, Građani već hvataju novi zalet za nesmiljenu potrošnju.

Ne samo što se bacaju na produljenje ugovora svojim ponajvećim zvijezdama Kevinu de Bruyneu, Raheemu Sterlingu i Gabrielu Jesusu nego kreću i u bogati ljetni shopping.

gol expired Madriđani slave Modrića i razapinju Balea: Sjajni Hrvat poput motocikla, Velšanin opet sve šokirao divider

Guardiola će također dobiti ponudu za produljenje suradnje. Vlasnici će mu osim vjerojatnog povećanja plaće popraviti krvnu sliku s dva do četiri velika pojačanja. Spominju se David Alaba, (Bayern), Kalidou Koulibaly (Napoli), Ferran Torres (Valencia) i Lautaro Martinez (Inter). Pojačanje praktički u svakoj liniji.

U recesijsko doba sa 165 milijuna eura može se štošta napraviti, ali teško da će Građani s tim novcem moći dovesti svu četvoricu. Na Transfermarktu Alaba je procijenjen na 65, Koulibaly na 56, Torres na 45 i Martinez na 64 milijuna eura. Na tržištu se obično dostižu veće cifre, u nekim slučajevima znatno veće. Građani bi realno moglo dovesti njih dvojicu, možda trojicu. Sve ovisi koga.

gol expired Overeem snima dokumentarac u Hrvatskoj: ''Imam posebnu vezu sa Splitom'' divider

Istragu protiv Manchester Cityja vodi i Premierliga. U slučaju da zauzme sličan stav kao UEFA, Građani planiraju upotrijebiti sav pravni arsenal koji im stoji na raspolaganju. Nakon odluke Sportskog arbitražno suda, pretpostavlja se da će se vodstvo Premierlige drukčije postaviti i da neće ići na kažnjavanje Građana.

Sara Kolak – doma je ipak najljepše

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider