Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ljudine, jedan i drugi

Klopp još jednom oduševio Englesku: Pogledajte kako je iznenadio niželigašku legendu

Adebayo Akinfenwa dobio je najljepši mogući poklon za ulazak u Championship.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Wycombe Wanderers novi je engleski drugoligaš. Na Wembleyju je s 2:1 pobijedio Oxford te tako izborio promociju u ugledno društvo Championshipa. A tamo će sljedeće sezone igrati i 38-godišnja legenda niželigaškog nogometa u Engleskoj Adebayo Akinfenwa.

Svojom pojavom više podsjeća na nekog MMA borca, no taj poveći napadač prava je napast u gostujućem 16-ercu. Prije četiri godine javnost ga je bolje upoznala kada je nakon odlaska iz AFC Wimbledona poslao poruku menadžerima neka mu se jave WhatsAppom.

Mnogi su ga ismijavali tijekom cijele karijere, malo tko je vjerovao u njega, no postao je simbol upornosti u engleskom nogometu.

gol expired Madriđani slave Modrića i razapinju Balea: Sjajni Hrvat poput motocikla, Velšanin opet sve šokirao divider

Od tada je u Wycobme,u s kojim se napokon dokopao i Championshipa. Iako je rođen u Londonu, navijač je Liverpoola zbog svog uzora Johna Barnesa, a u slavlju je tijekom intervjua za Sky Sports rekao da ga sad preko popularne aplikacije može kontaktirati jedino Jürgen Klopp kako bi zajedno proslavili.

Sve je to na TV-u gledao kapetan Liverpoola Jordan Hendersona i prenio svom menadžeru koji je uzeo telefon u ruke i javio se Akinfenwi.

''Hej, veliki čovječe. Gledao sam utakmicu, ali nisam vidio intervju. Hendo i igrači su mi javili da te mogu nazvati i evo me. Čestitam ti. Siguran sam da si cijeli život htio zaigrati makar u Championshipu. I evo te. Velika pobjeda. Nadam se da ćeš znati proslaviti čak i u ovim čudnim vremenima'', pričao je Klopp u videopozivu.

Naravno, Akinfenwa je bio izvan sebe.

''Ma daj, Klop, ti si legenda. Uspjeli smo. Rekao sam da možemo slaviti zajedno. You'll never walk alone!''

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider