Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''očajan sam čovjek''

Donio je Sarajevu povijesnu titulu, o njemu je Cantona snimao film, a sad ga izbacuju na ulicu

U sezoni 1984./1985., kada je predvodio Sarajevo do naslova prvaka, Pašić je izabran za najboljeg igrača Prve lige bivše Jugoslavije.

Predrag Pašić (Foto: Screenshot)

Legendarni nogometaš, 61-godišnji Predrag Pašić, koji u sezoni 1984./1985. predvodio Sarajevo do naslova prvaka bivše Jugoslavije, mogao bi biti izbačen na ulicu nakon što je Općinski sud u Sarajevu donio odluku o oduzimanju stana i poslovnoga prostora koji je koristio.

"Ovim rješenjem o izvršenju oduzimaju mi se poslovni prostor i stan u kojem živim sa svojom suprugom, a čija vrijednost ne pokriva izmišljeni dug na ime najamnine za navedeni prostor, koji i nije vlasništo općine Centar u Sarajevu. Zbog problema oduzetog stadiona ja sam nezaposlen. Moja supruga i ja smo imali nekakav prihod od prostora, pa su nam i to oduzeli. Mi smo praktično bez imovine i bez mogućnosti da možemo normalno živjeti", kazao je Pašić, čiju izjavu u srijedu prenose bosanskohercegovački mediji.

Pašić je dobio stan prije više od 30 godina od bivšeg gradonačelnika Sarajeva Ante Sučića kao zaslužni sportaš, a kao stvarni vlasnik nekretnine u gruntovnim knjigama je naveden jedan pokojni sarajevski Židov. Općinski sud u Sarajevu, na zahtjev općine Centar, donio je u lipnju ove godine odluku o oduzimanju stana i poslovnoga prostora koji je Pašić godinama koristio. Pašić je rekao da se je sudski spor vodio bez njegova znanja te da mu je uskraćeno pravo obrane, a rješenje o izbacivanju na ulicu dobio je prije nekoliko dana.

"Ne znam ni što ću ni kako ću. Ja sam očajan čovjek, u takvom sam stanju da ne mogu ništa ni govoriti", rekao je Pašić. On je napomenuo kako je sreća što je sud na odmoru tijekom srpnja, pa će se konačno izvršenje vjerojatno dogoditi za mjesec dana.

U sezoni 1984./1985., kada je predvodio Sarajevo do naslova prvaka, Pašić je izabran za najboljeg igrača Prve lige bivše Jugoslavije. U dresu Sarajeva igrao je deset godina, a još je igrao i za Stuttgart te München 1860, u kojem je 1988. okončao igračku karijeru. Za reprezentaciju Jugoslavije skupio je deset nastupa.

Za vrijeme opsade Sarajeva (1992. - 1995.), koje je u okruženju držala vojska Republike Srpske, ostao je u glavnom gradu BiH te je otvorio školu nogometa "Bubamara", u kojoj su trenirala djeca svih nacionalnosti.

O Pašićevoj školi nogometa 2012. godine bivši napadač Manchester Uniteda Eric Cantona snimio je dokumentarni film, koji je emitiran u okviru serijala "Nogometni buntovnici".

Prije nekoliko godina vlasti u glavnom gradu BiH Pašiću su oduzeli lokalni stadion na kojem su trenirala djeca iz njegove škole nogometa, i tada je Pašić otvoreno optužio sarajevske čelnike da mu to čine zato što nije bošnjačke nacionalnosti.

 

Više o

Nastavi čitati

Nastavi čitati