Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Navijači ljutiti

Razočarani Bilić proživljava teške trenutke: Englezi zaprepašteni izjavama hrvatskog izbornika

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić proživljava teške trenutke na klupi West Bromwich Albiona…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slaven Bilić proživljava teške trenutke na klupi West Bromwich Albiona, engleskog drugoligaša iz okolice Birminghama koji je praktički cijelu sezonu bio na prvom ili drugom mjestu Championshipa, no u finišu sezone mogao bi skliznuti na treće mjesto.

Još prije nekoliko tjedana činilo se da je WBA u lagodnoj situaciji. Prije četiri-pet kola izgledalo je da je na pragu izravnog ulaska u elitni rang engleskog nogometa, no u posljednja tri kola osvojio je samo dva boda i potpunosti je kompromitirao situaciju.

WBA je sinoć u finišu utakmice izgubio 2:1 na gostovanju kod Huddersfield Towna. WBA je trenutačno drugi iza Leedsa, zaostaje pet bodova, no trećeplasiranom Brentfordu bježi samo bod. Brentford ima utakmicu manje, danas gostuje kod Stokea i ako izvuče samo neriješeno, prestići će WBA jer ima bolju gol-razliku.

Cristiano Ronaldo i Jorge Mendes (Foto: AFP) Barcelona traži novog trenera: Agent Cristiana Ronalda ponudio svojeg kandidata divider

U posljednjem kolu Brentford dočekuje posljednjeplasiranog Barnsleyja i jasno je da ima veliku šansu osvojiti drugo mjesto koje vodi izravno u Premierligu.

Bilić je nakon utakmice sa Stokeom održao dramatičnu press-konferenciju koja je odjeknula u engleskim medijima. Bivšem hrvatskom izborniku miješale su se emocije. Bio je vidno razočaran, kritizirao je svoje igrače zbog slabe igre. Na kraju je zvučao demoralizirano jer je praktički priznao kako ne vjeruje da će WBA na kraju biti drugi.

"Pa što ako nećemo biti drugi? Moramo se pripremiti za posljednje kolo i play-off. Imamo samo dvije opcije. Možemo tugovati ili skupiti snage i okrenuti se drugoj šansi", kazao je Bilić i potom izazvao svoju momčad.

"Moramo pokazati jesmo li pravi muškarci? Jesmo li prava momčad? Jesmo li pravi karakteri? Ili samo dobri kad sve ide kako treba? To ćemo uskoro saznati", zaključio je Bilić.

Pojedini engleski mediji bili su vrlo kritični prema Biliću. Konstatirali su da se hrvatski stručnjak predao iako šanse još postoje.

"Upravo je završila press-konferencija nevjerojatno praznog Slavena Bilića. Priznao je da se WBA slomio pod pritiskom i da se već priprema za doigravanje. Od početka sezone nisam ga vidio takvog", napisao je Steve Madeley iz Athletica.

gol expired Drama u Barceloni: Camp Nou potresa velika kriza, ogorčeni Messi ima dva zahtjeva divider

Justin Allen iz Suna ističe:

"Bilić je upravo rekao da je odustao od izravnog plasmana u Premierligu. To je nevjerojatno! No ipak mislim da se radi o psihološkim igricama."

Birmingham Mail donosi tekst s apelom: "Bilić zaprepastio priznanjem nakon havarije kod Huddersfielda.“

U tekstu se ističe da se Bilić predao i kako je pravi razlog za njegovo malodušje i razočarenje leži u činjenicu što njegovi igrači nisu pokazali nužnu želju i strast.

„Pukli smo pod pritiskom. Stvarno ne znam zašto nam se to dogodilo. Imali smo sve u svojim rukama, ali kada je bilo najvažnije, mi se nismo pojavili na utakmici. Ovo je tako frustrirajuće", kazao je Bilić na presici.

Logično je očekivati i razočaranje navijača. Na društvenim mrežama bili su vrlo kritični. Ako WBA ne uspije doći do drugog mjesta, Bilić će imati težak zadatak u play-off, prije svega u psihološkom smislu oporaviti momčad koja se donedavno već vidjela u elitnom rangu, a možda će morati u uvijek neizvjesne kvalifikacije.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider