Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
kapetan za Dnevnik Nove TV

Duvnjak o ciljevima, formi i stanju u momčadi: "Pogodila nas je ta ozljeda. Sport zna biti nepravedan"

Reprezentacija putuje na Euro u ne baš idiličnom stanju. Kapetan Domagoj Duvnjak najavio je taj težak izazov za Dnevnik Nove TV.

Hrvatska rukometna reprezentacija spremna je za nastup na rukometnom Euru. Kapetan Domagoj Duvnjak najavio je natjecanje (9. do 26. siječnja) za Dnevnik Nove TV.

Kao i uvijek, prvo pitanje je zdravlje.

''Hvala na pitanju, zdravlje je dobro, nadam se da će tako i ostati.''

"Napravili smo što smo trebali"

Hrvatska dočekuje prvenstvo u ne baš najboljem stanju – četiri igrača otpala su zbog ozljede, a pripremne utakmice nisu ponudile uvjerljivu igru.

gol expired Červar objavio konačan popis: 16 igrača koji putuju na Europsko prvenstvo divider

''Malo nas je pogodila Ivanova ozljeda jučer, naravno i tri prijašnje, ali ova je nekako svježa, na zadnjem treningu na njegov rođendan. Sport zna biti nepravedan, ali pred Ivanom je lijepa budućnost. Napravili smo što smo trebali na pripremama, imali smo dvije utakmice. Prvom smo nezadovoljni, druga je bila malo bolja. Drugo poluvrijeme protiv Katara ćemo uzeti kao dobro.''

Nekoć su se od rukometaša očekivala zlata, što očekivati od ove generacije? Prve prepreke su redom Crna Gora, Bjelorusija i Srbija.

"Dobro se osjećam"

''Ne bih išao tako daleko. Svake godine ponavljamo, imamo tri utakmice u grupi, cilj je prenijeti dva boda. Znamo da će biti puno naših navijača, imat ćemo podršku kao da smo doma. Uvijek govorimo da je prva utakmica najbitnija.''

gol expired Gobac o izostanku Štrleka: "Izabrao je put bez povratka. Baliću i Pucu to ne bi palo na pamet" divider

U kakvoj je formi Duvnjak, prije pet godina službeno najbolji svjetsko rukometaš?

''Pet godina je puno, ha-ha. Ja sam tu, dajem maksimum, dobro se osjećam.''

Na pripremama obrana nije bila na najvišoj razini. Duvnjak je glavni igrač na oba kraja terena, je li to iscrpljujuće za hrvatskog kapetana?

''Neće biti iscrpljujuće, prvenstvo je. Nismo bili pravi u obrani, iako već sam rekao, protiv Katara je 5-1 obrana dobro funkcionirala. To su naši aduti, obrana, kontre i polukontre, puno lakih golova.''

gol expired Dinamo ulazi u veliki rizik: Može zaraditi silne milijune, ali i ostati praznih ruku divider

Zoran Gobac objasnio zašto Štrlek nije dobio poziv

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider