Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"nema povratka"

Gobac o izostanku Štrleka: "Izabrao je put bez povratka. Baliću i Pucu to ne bi palo na pamet"

Manuel Štrlek po svemu sudeći više neće igrati za reprezentaciju.

Hrvatska rukometna reprezentacija putuje na Europsko prvenstvo u rukometu, a među Kaubojima na ovom natjecanju neće biti jednog od senatora – Manuela Štrleka.

Još na početku prosinca 2019. bilo je poznato da krilni igrač Veszprema neće igrati na Euru. Prije nego je Lino Červar na press-konferenciji otkrio konačan popis, o situaciji sa Štrlekom oglasio se dopredsjednik HRS-a Zoran Gobac.

gol expired Červar objavio konačan popis: 16 igrača koji putuju na Europsko prvenstvo divider

''S Manuelom Štrlekom je razgovarao izbornik više puta, kao i direktor reprezentacije. Manuel Štrlek je izabrao put bez povratka. Tko god bude izbornik poslije Červara, a ovo je njegova zadnja sezona, nema bit će novi izbornik pa ću se ja odazvati. Izabrao si put, a to je putokaz i drugima. Mi ne želimo nikog siliti da igra za reprezentaciju, ali moramo biti svjesni da su igrači kroz reprezentaciju postigli bolje ugovore. Nastojimo biti korektni, ali ovaj put je došlo do izopačenog ponašanja, kada su se počele događati scene koje nam dosad nisu bile bliske'', rekao je Gobac.

gol expired Mukama izbornika Červara i Kauboja nema kraja: Uoči Eura otpao još jedan igrač divider

''Budite sigurni, povratka više nema ni pod koju cijenu. Ako nisi zadovoljan statusom, a u klubu si zadovoljan statusom - ne govorim samo o Manuelu - moraš biti dio klape, moraš prihvatiti pravila ponašanja. Ako ne, neće nam igrači određivati tko će biti izbornik, tko suigrač, tko će igrati. Ako se to ne određuje u Kielceu i Veszpremu, neće ni u hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji. Bilo je puno većih igrača, Ivanu Balići i Iztoku Pucu to nikad ne bi palo napamet. Malo smo bili iznenađeni i šokirani, ali svatko bira svoj put", dodao je.

Gobac je poručio i da u rukometnoj reprezentaciji ne planiraju tolerirati izostanke.

''Na skupštini HRS-a u Zadru donesena je odluka što će se dogoditi s reprezentativcima koji će samovoljno odbiti igrati u svim nacionalnim selekcijama. Donijeli smo tu odluku da nam se ne počne događati kao u drugim sportovima, gdje se igrači odazivaju kada hoće i kada im se da."

Rukometni Euro 2. faza - skupine Rukomet Euro 2020: Hrvatska osvojila srebro, svi rezultati na jednom mjestu divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider