Košarka
SPORTOVI
Košarka
ekslkuzivni razgovor

Zubac za Dnevnik Nove TV otkrio planove i pokazao novo oružje: "LeBron je veliki čovjek"

NBA sezona pred nama trebala bi biti jedna od najuzbudljivijih dosad.

Galerija Ivica Zubac (Foto: AFP) Ivica Zubac (Foto: GOL.hr) Zubac puca preko Valančiunasa (Foto: AFP) +1 Ivica Zubac i Nikola Jokić (Foto: AFP)

Prijelazni rok izazvao je oduševljenje košarkaških fanova, a prvi favorit kladionica su LA Clippersi, momčad u kojoj će igrati i naš Ivica Zubac. U razgovoru za Dnevnik Nove TV otkrio je što od njega očekuju Clippersi, ali i kakav je odnos imao s LeBronom Jamesom.

Teško da bi mnogi NBA igrači pristali na plus 35 zakucavati na školskom, ali Ivici Zubcu ni to nije teško. Hrvatski 22-godišnji centar za novu sezonu sprema se u Zagrebu.

"Došao sam na odmor, dva trenera iz Clippersa su sa mnom. Treniramo svaki dan, pokušavam ostati u najboljoj formi što mogu biti. Velika sezona, ne mogu se opustiti, moram biti spreman."

Čeka ga borba za naslov NBA prvaka. Njegovi Clippersi prije tri su se tjedna preko noći transformirali u glavne favorite objavivši dolaske Kahwija Leonarda i Paula Georgea.

"Nekako sam se nadao Kahwiju, kao i čitava ekipa, ali o Paulu Georgeu nitko nije znao da se to može uopće dogoditi. Saznali smo preko Twittera kao i svi ostali. Svi smo bili u velikom šoku, ali to je značilo jednu stvar – da se sljedeću sezonu borimo za naslov i da nas tek pravi rad očekuje."

Zubac uvodi inovaciju u svoju igru, ima ambiciozne planove za sezonu

Individualno, Zubac ovog ljeta najviše radi na onome bez čega se u NBA-u više ne može – šutu za tri poena.

"To su željeli od mene najviše ovo ljeto, da napravim iskorak, jer trebat će mi sljedeće sezone da raširim reket. Moj je osobni cilj da imam double-double u prosjeku, pokušat povećat tu minutažu s 20 na nekih 25, možda blokadu ili dvije u prosjeku, i to bi mi dosta značilo za daljnji uspjeh."

Prljava igra Barce, Rakitić to nije zaslužio: Sad je sve jasno, javio se veliki klub koji voli Hrvate Luka Modrić i Ivan Rakitić (Foto: AFP) Ivan Rakitić (Foto: AFP) Ivan Rakitić i Vinicius Junior (Foto: AFP) +5 Ivan Rakitić (Foto: AFP)

Prije tri tjedna Zubac je potpisao četverogodišnji ugovor s Clippersima vrijedan 28 milijuna dolara. Nagrada je to za sve što je pokazao nakon što su ga prije pola godine Lakersi tradeali susjedima. U međuvremenu je LeBronu u pomoć stigao Anthony Davis, tako da nas čekaju pakleni gradski derbiji u LA-u.

Kakav je LeBron James privatno?

"Pa, super je. Ja nikad nisam imao nikakvo loše – uvijek sve najbolja iskustva. Dosta mi je pomogao, jedan od najboljih suigrača koje sam imao. Ljudi ne vide baš tu njegovu sliku privatnu, ali stvarno je veliki čovjek, isto kao i veliki igrač."

Upoznajte Ivicu Zupca

Ovaj 216 centimetara visok Čitlučanin ne gura se često u medije, pa da ga bolje upoznate, nekoliko brzopoteznih:

Čitluk ili Los Angeles? "Čitluk."

Burek ili burger? "Burek."

Zakucavanje ili blokada? "Blokada."

Kyrie Irving i Kevin Durant (Foto: AFP) ''Žestoki'' momci iz Brooklyna divider

Le Bron James ili Kahwi Leonard? "Hahahahaha. Oba dok ne vidim Kahwija kao suigrača."

Diplomatski. Najteži igrač kojeg si čuvao u NBA-u? "Joel Embiid."

A najteži igrač uopće za čuvanje? "Mislim Kevin Durant."

I za kraj – NBA prsten ili olimpijska medalja s Hrvatskom? "Olimpijska medalja, po mogućnosti zlatna."

"Uvijek dati sve od sebe za reprezentaciju"

Kada smo već kod nacionalne vrste, Zubac ne spada među one za koje treba strahovati hoće li se odazvati izborniku Mršiću.

"Ja ću uvijek dati sve od sebe za reprezentaciju. Mislim da sam to pokazao prošlo ljeto. Nažalost, nije završilo kako smo svi očekivali, ali ako dobijemo poziv za kvalifikacije za Olimpijadu, mislim da možemo napraviti dobar rezultat, kvalificirati se i onda mislim da možemo napraviti dosta dobrih stvari na Olimpijadi."

Dobre stvari ovom se mladiću smiješe i u idućim godinama preko bare. Clippersi izgledaju kao dinastija u nastajanju, a od višegodišnje borbe za naslov NBA prvaka profitirat će i Zubac i hrvatska košarka.

Igrači Osijeka (Photo: Davor Javorovic/PIXSELL) Osijek pao u Sofiji: CSKA slavio sjajnim golom, Bijelo-plavi zatresli vratnicu divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider