Košarka
SPORTOVI
Košarka
LeBron slavi

Spektakularan trade u NBA-u: Pelicansi odlučili poslati Anthonyja Davisa u Lakerse!

New Orleans Pelicansi ipak su odlučili poslati Anthnyja Davisa kod LeBrona Jamesa u Los Angeles Lakerse, prvi je izvijestio Adrian Wojnarowski s ESPN-a.

Anthony Davis i LeBrona James

Pelicansi su u tom tradeu dobili tri igrača Lonza Balla, Josha Harta i Brandona Ingrama, tri picka prve runde drafta i 4. pick ovogodišnjeg drafta na kojem Pelicansi imaju prvi izbor i nadolazeću zvijezdu Ziona Williamsona.

Davis je želio završiti u Lakersima od kada je procurila vijest o njegovoj želji da napusti New Orleans, momčad koja ga je izabrala kao prvi izbor na draftu 2012. godine.

Wojnarowski dodaje kako Davis planira potpisati novi ugovor s Lakersima 2020. godine. Davis je završetak prošle sezone dočekao s prosjekom od 22 minute te u čudnoj atmosferi, jer je praktički glavom već otišao iz kluba.

S druge strane, novi GM Pelicansa David Griffin napravio je jako dobar posao i tu se ne misli zaustaviti. Može složiti fenomenalnu mladu jezgru predvođenu novim čudom od prirode i hrpom pickova koji mu omogućuju fleksibilnost u budućnosti. Da ne spominjemo očišćeni salary cap.

Što se tiče Lakersa, spominje se kako će sad njihova iduća meta biti playmaker Charlotte Hornetsa Kemba Walker, kojega će ganjati kao slobodnog igrača. Walker je zadnje tri godine bio All-Star, dok je ove sezone izabran u treću petorku lige.

Pickovi koje su Pelicansi dobili:

- ovogodišnji četvrti izbor

- top 8 zaštićeni pick 2021. (koji postaje nezaštićen 2022.)

- nezaštićem izbor prve runde 2024.

- nezaštićena zamjena izbora prve runde Lakersa 2023. i 2025.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider