Košarka
SPORTOVI
Košarka
Los Angeles će "gorjeti"

Transfer bomba iz NBA lige: Leonard i George u LA Clippersima!

Riješeno je i najintrigantnije pitanje u ovoljetnom prijelaznom roku u NBA ligi.

Kawhi Leonard i Paul George (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Najtraženiji igrač prijelaznog roka NBA lige, Kawhi Leonard, odabrao je Los Angeles Clipperse, a u njima će mu se pridružiti još jedan fantastičan košarkaš, Paul George.

Epilog je to pregovora koji su trajali danima. Među svim onim igračima kojima je ovog ljeta istjecao ugovor s dosadašnjim klubovima, Leonard je bio najtraženiji, nakon što je minule sezone senzacionalno odveo Toronto Raptorse do prvog naslova prvaka u povijesti postizavši 30.5 koševa uz 9.1 skokova tijekom doigravanja. U šest utakmica finala protiv branitelja naslova Golden State Warriorsa Leonard je ubacivao 28.5 poena uz 9.8 skokova. Time je Leonard zaslužio svoj drugi naslov MVP-a finala, istu je počast dobio i 2014. kao član San Antonio Spursa.

Skupa sa svojim menadžerom je odradio sastanke s ukupno tri kluba: Torontom, LA Lakersima i LA Clippersima.

Na koncu se odlučio za povratak u svoj rodni grad Los Angeles, ali ne u Lakerse kao što se nedavno špekuliralo već u Clipperse u kojima će biti neprikosnoveni vođa momčadi. Clippersi su Leonardu ponudili maksimalni ugovor na četiri godine vrijedan 142 milijuna dolara.

Neugodan trenutak na predstavljanju Barcinog asa: Predsjednik zaručnici otrgnuo torbicu Josep Bartomeu, Mikky Kimeney i Frenkie de Jong (Screenshot: Instagram) Mikky Kimeney (Foto: Instagram) Mikky Kimeney (Foto: Instagram) +1 Mikky Kimeney (Foto: Instagram)

Clippersi dali hrpu pickova za Georgea

Tako će Los Angeles biti košarkaška prijestolnica cijelog svijeta u idućoj sezoni. Na jednoj stranic Lakersi s LeBronom Jamesom i Anthonyjem Davisom, a na drugom Kawhi Leonard, Paul George i društvo. Nema što, spektakl je zajamčen...

I dok je Leonard stigao u Clipperse kao slobodan igrač, za Georgea su morali odraditi razmjenu s Oklahoma City Thunderom. U suprotnom smjeru poslali su Danila Gallinarija, Shaija Gilgeous-Alexandera i dosta pickova za draftove u narednim godinama.

George, koji je prošle sezone u dresu Thundera postizao 28.0 koševa uz 8.2 skokova, bio je finalist u glasovanju za MVP-a ligaškog dijela sezone uz dobitnika te nagrade Giannisa Antetokounmpa iz Milwaukee Bucksa te braniča Houston Rocketsa Jamesa Hardena.

Hoće li Zubac ostati?

Tako je trener Doc Rivers dobio dvije superzvijezde oko kojih može slagati momčad. Vidjet ćemo hoće li Clippersi pronaći mjesta za našeg Ivicu Zupca kojemu je istekao ugovor i trenutno se nalazi na tržištu u ulozi zaštićenog slobodnog igrača. U prijevodu, ako se javi neki klub koji ga želi dovesti i ponudi mu ugovor, Clippersi imaju mogućnost izjednačiti tu ponudu i onda Zubac ostaje u Los Angelesu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider