Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neće se štedjeti

Vraća se ludi ples milijuna: Ovo su transferi koji će obilježiti zimu 2018.

Donosimo pregled najvećih transfernih priča koje će obilježiti zimski prijelazni rok.

Philippe Coutinho (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Siječanjski prijelazni rok prilika je klubovima da isprave ljetne pogreške ili pokrpaju rupe uoči nastavka prvenstava. Premda su najveći transferi tradicionalno rezervirani za ljeto, neće se štedjeti ni u siječnju.

Najbolje je to demonstrirao Liverpool koji je i prije službenog početka prijelaznog roka aktivirao prvu transfer-bombu – Virgil Van Dijk postat će najskuplji obrambeni igrač ikad u transferu vrijednom 84,5 milijuna eura.

Donosimo pregled ostalih transfernih priča koje će obilježiti zimski prijelazni rok.

Barcelona napokon dovodi Coutinha?

Velika ljetna transferna sapunica nije završila početkom sezone – samo je odgođena za zimu. Barcelona će ponovno pokušati dovesti Brazilca iz Liverpoola, a priča je ponovno aktualizirana nakon objave sponzora Barce koji je u promotivnoj kampanji već ponudio dresove katalonskog kluba s Coutinhovim imenom.

Arthur Melo (Foto: AFP) Arthur Melo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Piše se da bi cijena mogla iznositi i 145 milijuna eura. Ako Liverpool ponovno ostane hladan na ponude Barcelone, alternativa bi mogao biti Coutinhov sunarodnjak Arthur Melo. Barcelona će vjerojatno potražiti i obrambeno pojačanje zbog ozljede Samuela Umtitija, a kandidati su Inigo Martinez, Yerri Mina i Matthijs De Ligt.

Real dovodi vratara i traži napadača

Puno se piše o interesu Reala za 23-godišnjeg vratara Athletic Bilbaa i španjolske reprezentacije Kepu Arrizabalagu. Njemu ugovor traje do ljeta i u siječnju bi Real mogao dobiti ''popust'', a prednost je i što mladi vratar ima pravo nastupa u Ligi prvaka. Osim vratara, Real je u potrazi za napadačem: kao glavni kandidati spominju se Mauro Icardi, Timo Werner, Harry Kane i Mohamed Salah. Real bi mogao napustiti Gareth Bale, a njegova vjerojatna destinacija bila bi povratak u Premierligu, točnije Manchester United ili Tottenham.

Vrsaljko napušta Atletico, Pjaca Juventus?

Najveća vijest za madridski Atletico je povratak Diega Coste. Iako je sve dogovoreno ranije, Costa je zbog UEFA-ine kazne Atleticu morao čekati zimu i već je predstavljen kao novi-stari igrač madridskog kluba. Jedna od glavnih tema bit će i sudbina Šime Vrsaljka za kojeg postoji veliki interes, posebno vodeće momčadi Italije Napolija.

Sredinu bi mogao promijeniti i Marko Pjaca koji se oporavlja od ozljede, a upitno je koliko mu minuta može udijeliti Max Allegri s obzirom na strašnu konkurenciju na njegovoj poziciji, zbog čega bi Juve mladog Hrvata poslao na posudbu. Pored nekoliko talijanskih klubova, kao vrlo izgledna destinacija spominje se i Schalke, što je potvrdio i sportski direktor Juventusa Giuseppe Marotta.

Bitka za zvijezde Arsenala

Alexis Sanchez i Mesut Özil imaju ugovor do kraja sezone i sve je teže očekivati, pogotovo u slučaju nezadovoljnog Sancheza, da će nastaviti karijeru u Arsenalu. Arsene Wenger je najavio da će ovaj dvojac ostati u Arsenalu do kraja sezone, ali nije isključeno da se predomisli i zaradi nešto na zvjezdanom dvojcu. Kao kandidati za dovođenje Alexisa spominju se Manchester City, PSG i Real, dok kao kandidati za dovođenje Özila glase Manchester United i Barcelona.

Bitka teškaša za mladu zvijezdu Schalkea

Znalo se da Schalke će svim sigurno dobiti puno upita za svoju mladu zvijezdu Leona Goretzku. Ugovor 22-godišnjeg veznjaka istječe na ljeto; ovo bi Schalkeu mogla biti zadnja prilika za zaradu, a popis zainteresiranih zaista je impresivan – Bayern, Barcelona, Juventus i Liverpool samo su neki klubovi koji prate Goretzku. Posljednje informacije govore da Goretzka odlazi u Bayern na kraju sezone kao slobodan igrač. Ako ga Schalke ne proda u siječnju, mogli bi još jednom, nakon besplatnih odlazaka Joela Matipa i Seada Kolašinca, ostati bez zarade na ponajboljem igraču.

Završava se čerupanje šampionskog Monaca

Monaco je bio jedna od najvećih priča prošle sezone; mlada momčad stigla je do polufinala Lige prvaka i osvojila naslov pored ''vječnog'' prvaka PSG-a. Europski teškaši ''napali'' su klub iz Kneževine i za basnoslovne cifre kupili gotovo sve zvijezde hit-momčadi, a jedan od zadnjih koji je ostao je Thomas Lemar.

Francuski krilni igrač mogao bi ipak napustiti Monaco ove zime. Najveći interes postoji u Premierligi: Arsenal ga je bezuspješno pokušao dovesti u ljetnom prijelaznom roku, a sada su spremni za novi pokušaj. Osim Topnika, zainteresirani su Chelsea i Liverpool. Osim Lemara, u Monacu je još i Fabinho koji je na meti PSG-a.

Rasprodaja u PSG-u, Juventus pojačava sredinu

U svlačionici Parižana vlada velika gužva nakon vrlo prometnog ljeta tijekom kojeg su nove zvijezde PSG-a postali Neymar i Kylian Mbappe. PSG ne bi imao ništa protiv ''provjetravanja'' svlačionice: klub bi mogli napustiti Julian Draxler, Angel Di Maria, Lucas Moura i Javier Pastore. Zasad su najkonkretnije priče oko prodaje Pastorea kojeg se dovodi u vezu s Interom.

Glavni cilj Juventusa je pojačavanje veznog reda. Glavni kandidati su Sevillin Steven N'Zonzi i Liverpoolov Emre Can. N'Zonzi je nakon sukoba s trenerom jasno poručio da njegova budućnost nije u Andaluziji, što će pokušati iskoristiti Stara dama. Canu ugovor istječe na kraju sezone i vjerojatnije je da će tada doći u Juve, iako bi, prema napisima iz talijanskih medija, čelnici Stare dame mogli sve dogovoriti i u siječnju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider