Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
šansa za real i ostale

Težak udarac za Barcu i glavobolja za Valverdea: Kako riješiti veliki problem?

U Barceloni moraju hitno smisliti rješenje za deficitarni dio momčadi.

Momčad Barcelone (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Sve do subote stanje u Barceloni izgledalo je idilično; Blaugrana je bila usamljena na vrhu ljestvice, a madridski rivali bili su zamrznuti na deset bodova minusa. Međutim, subotnja utakmica protiv Celte donijela je velike probleme katalonskom klubu.

Barcelona je u utakmici protiv Celte remizirala; njihov posrtaj nije iskoristio Real koji je također remizirao u Bilbau, ali mogla bi Valencia koja bi pobjedom protiv 12. Getafea prišla na samo dva boda zaostatka. No, puno veći problem je ozljeda Samuela Umtitija koji će s terena izbivati oko dva mjeseca.

Francuski stoper ozlijedio se u 70. minuti utakmice, a Ernesto Valverde na njega neće moći računati barem u sljedećih 14 utakmica, uključujući i El Clasico na Santiago Bernabeuu. Umtiti je poručio da će se vratiti jači, ali do tada Blaugrana mora smisliti kako zakrpati obranu.

Mascherano je već bio na odlasku, ali...

Valverde se nalazi u nezavidnoj situaciji; izgubio je stup obrane, a na klupi ima jako malo opcija. Točnije, trenutno ima samo Thomasa Vermalena, belgijskog igrača koji je protiv Valencije prekinuo post od 632 dana bez nastupa u španjolskom prvenstvu.

Vermalen je protiv Valencije dobro odradio posao i za očekivati je da će zauzeti mjesto u prvih 11. No, teško je očekivati da će isti stoperski par odraditi sve utakmice u kojima neće biti Umtitija; potrebno je pronaći još barem jednog igrača za rotaciju, a ni tu Barcelona nema puno opcija.

Javier Mascherano se još oporavlja od ozljede i očekuje se da će se vratiti za otprilike mjesec dana. Argentinac je planirao odlazak u Kinu u zimskom prijelaznom roku, ali u Barceloni se nadaju da će zbog ozljede Umtitija ipak ostati i pomoći klubu u teškim trenucima.

Dok se Mascherano ne oporavi priliku bi mogao dobiti David Costas, 21-godišnjak iz Barcine B momčadi koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u Celti. Na glasu je kao odličan stoper koji bi se lako uklopio u momčad, ali problem je što nema pravo nastupa u Ligi prvaka.

Tri mete u prijelaznom roku

Barcelona ima i dogovor s 23-godišnjim kolumbijskim stoperom Yerryjem Minom. Igrač Palmeriasa trebao je stići nakon Svjetskog prvenstva 2018. u Rusiji, ali Barcelona bi ga sada mogla pokušati nagovoriti na raniji dolazak.

Ne dođe li Mina, Barcelona će gotovo sigurno krenuti u potragu za stoperom u zimskom prijelaznom roku. Jedan od kandidata je Inigo Martinez koji je ve bio na rubu dolaska u Barcu, ali za njega Real Sociedad traži 32 milijuna eura i nema namjeru pregovarati. Spominje se i Ajaxov Matthijs de Ligt, ali ipak se radi o tek 18-godišnjaku koji se više nameće kao opcija za budućnost nego sadašnjost.

Pred Barcom su u svakom slučaju duga dva mjeseca u kojima mora zadržati prednost na ljestvici s ozbiljno oštećenom obranom. Real i Sevilla su na osam bodova zaostatka, Atletico na šest, a Valencia pet s utakmicom manje; svi oni vrebaju priliku i čekaju pad Barcine forme kako bi se priključili borbi za vrh.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Čak 21.538 gledatelja ove nedjelje na Poljudu 👏

📸Duje Klarić/CROPIX
Kraj utakmice na Poljudu, uvjerljiva pobjeda Splićana za skok na prvo mjesto!

Opširnije ----> https://bit.ly/4dvNgKk
Marko Livaja zaokružio je poker Hajdukovih golova u mreži Šibenika ⚽️⚽️⚽️⚽️
Toni Kukoč je ove nedjelje prvo gledao kako Split ruši Crvenu zvezdu na Gripama, a zatim je sjeo u automobil i došao pogledati Hajdukov trijumf protiv Šibenika. 

📸Nikola Brboleža, Duje Klarić/CROPIX