Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
katalonci već bruje

Celta i velika sudačka pogreška otkinuli Barceloni bodove!

Svi su već upisali tri boda na konto Barcelone uoči dolaska Celte na Nou Camo.

Detalj s utakmice Barcelona - Celta (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Veliki kiks napravila je Barcelona u utakmici 14. kola španjolskog prvenstva. Katalonci su pred domaćim navijačima odigrali 2:2 protiv Celte i time dopustili konkurentima da smanje veliku bodovnu prednost.

Katalonci će puno pričati o sucima nakon utakmice, jer su u barem dva slučaja njihove odluke bile nerazumljive. Najprije je glavni sudac utakmice u prvoj minuti utakmice dao žuti karton Suarezu za malo oštriji start. U pravilu uvijek najprije ide opomena, no sudac je odlučio to preskočiti.

Zatim je nakon izjednačujućeg gola Messija uslijedio poništeni pogodak Luisa Suareza, iako Urugvajac u trenutku upućivanja lopte nije bio čak ni u liniji s gostujućim igračem. Bio je otprilike pola metra iza nje.

PONIŠTENI GOL SUAREZA

Gosti su u 20. minuti poveli pogotkom Iaga Aspasa nakon dobro izvedenog kontranapada. Barcelona je samo dvije minuti poslije došla do izjednačenja preko Lionela Messija.

U drugom poluvremenu, nakon što je u 62. minuti Luis Suarez na Messijevu asistenciju pogodio za vodstvo 2-1, činilo se da će Barcelona doći do nova tri boda. Međutim, već u 70. minuti Maxi Gomez je izjednačio.

Do kraja dvoboja Barcelonini igrači stvorili su nebrojene prilike, ali nijednom nisu uspjeli zatresti suparničku mrežu. Svoje su prilike imali i gosti, a najbolju je u 87. minuti propustio Sisto, koji je sam izbio pred Ter Stegena, ali je njemački vratar njegov udarac obranio i spriječio senzaciju na Camp Nou.

BARCELONA - CELTA 2:2

Ivan Rakitić bio je u početnoj postavi Barcelone te imao nekoliko zapaženih ubačaja, ali zbog nedovoljne preciznosti suigrača nije se našao u ulozi asistenta. U 79. minuti Rakitića je zamijenio Paco Alcacer.

Barcelona je i dalje ostala na vrhu ljestvice sa 36 bodova, pet više od drugoplasirane Valencije koja ima utakmicu manje. Madridski klubovi Ateltico i Real su u 13 nastupa sakupili po 27 bodova. Osvojenim bodom Celta Vigo se privremeno probila na osmo mjesto. U zoni ispadanja su Malaga, Las Palmas i Alaves.

Španjolska - 14. kolo
Barcelona - Celta Vigo 2-2
(Messi 22, Luis Suarez 62 / Aspas 20, Gomez 70)

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider