Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Konačno ih "slomili"

Službeno: Liverpool realizirao najveći transfer u povijesti kluba!

Jurgen Klopp mjesecima je ustrajao na pregovorima koji su se, konačno, isplatili.

Virgil van Dijk (Foto: Twitter) (Foto: Platforma X)

Astronomskom ponudom od 75 milijuna funti (84.5 milijuna eura) Liverpool je konačno slomio čelnike Southamptona i dobio dozvolu da stupi u pregovore s Virgilom van Dijkom. Nizozemski reprezentativni stoper, iza kojeg su dvije odlične sezone u Premierligi, brzo je dogovorio svoju plaću u novom klubu, prošao liječnički pregled i potpisao ugovor.

Sve to bila je stvar formalnosti nakon što je Jurgen Klopp postigao dogovor s ljudima koji vode Southampton o odšteti koja će za Liverpool biti rekordna.

Nikad dosad Redsi nisu platili toliko za nekog igrača. Trenutni je rekorder Christian Benteke kojeg su iz Aston Ville doveli za 46.5 milijuna eura, a naslijediti ga je trebao Naby Keita za kojeg će Liverpool platiti 75 milijuna eura RB Leipzigu.

Klopp je konačno uspio

U tom Keitinom transferu već je sve potpisano i dogovoreno da će na Anfield stići na ljeto, po završetku ove sezone.

Kad stigne, Keita ipak neće biti najskuplji igrač u povijesti Liverpoola. Vlasnik te laskave titule bit će Van Dijk, stasiti (193cm) Nizozemac koji je dosad u karijeri igrao za Willem II, Groningen, Celtic i Southampton.

Van Dijk je već neko vrijeme velika Kloppova želja s obzirom da je Liverpool na stoperskim pozicijama deficitaran (Joel Matip, Dejan Lovren i Ragnar Klavan jedini su centralni braniči u prvoj momčadi). Ljetos je transfer bio blizu realizacije, ali je propao u zadnji čas. Ljutiti čelnici Southamptona su svojedobno čak i prijetili Liverpoolu da će ga prijaviti FIFA-i zbog nedozvoljenih kontakata s igračem, uslijed čega se situacija smirila.

Dogovor je u konačnici postignut na sveopće zadovoljstvo svih zainteresiranih strana. Liverpool dobiva pravo pojačanje, Southampton se riješio nezadovoljnog igrača i dobio bogatstvo, a Van Dijku se ostvarila želja za prelaskom u veći klub i dokazivanjem na višoj razini. S ovih 84.5 milijuna eura odštete Van Dijk je postao najskuplji obrambeni igrač u povijesti nogometa.

Pruža im se prilika da dovedu Trappa

Što se transfer-vijesti iz Liverpoola tiče, dodajmo kako bi Klopp mogao "ubosti" još jednu pravu akviziciju.

Njemački vratar Kevin Trapp zatražio je odlazak iz PSG-a jer želi biti u kadru reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Na taj se potez odlučio nakon što ga je Alphonse Areola potisnuo na klupu.

Trapp je shvatio kako mora negdje braniti ukoliko želi na svjetsku smotru, a Englezi su ga nedugo poslije njegova zahtjeva počeli povezivati s Liverpoolom.

Klopp poznaje njegove kvalitete, Trapp je sigurno bolji vratar i od Simona Mignoleta i od Lorisa Kariusa te ćemo vidjeti hoće li doći do realizacije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider