Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čudna računica Arsenala

Wenger zatvorio vrata: Mete Reala i Barce ostaju, ali naljeto su besplatni

Nema prodaje, odlučio je Arsene Wenger i vjerojatno pustio svoje najveće zvijezde bez odštete.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Alexis Sanchez i Mesut Özil zvijezde su Arsenala o čijem se odlasku već dugo spekulira. Pogotovo jer obojici na kraju ove sezone istječe ugovor, zbog čega je zimski prijelazni rok zadnja prilika Arsenalu za zaradu na svojem zvjezdanom dvojcu.

Zainteresiranih za usluge ovog dvojca ne nedostaje; Alexis je na meti Manchester Cityja, ali i Reala koji hitno treba ojačati napad, i to već u zimskom prijelaznom roku. Özila bi u svojim redovima rado vidio Manchester United, ali i Barcelona kao alternativu za Philippea Coutinha, igrača Liverpoola kojeg su pokušali dovesti u ljetnom prijelaznom roku, ali bez uspjeha.

Ipak se čini da će potencijalni kupci morati odustati. Britanski mediji, ali i službena stranica Arsenala, prenose izjave Arsenea Wengera koji je rekao kako spomenuti dvojac ne planira prodati te da ih vidi u dresu Topnika do kraja sezone.

Budući da zasad nema naznaka da će produžiti ugovore, ovaj bi dvojac naljeto mogao postati potpuno besplatan. Dobra je to situacija za zainteresirane klubove, ali i igrače koji mogu tražiti astronomsku plaću.

Računica je jasna: takvi igrači ne dobivaju se svaki dan bez odštete, zbog čega Alexis i Özil mogu tražiti ogromne plaće kada su klubovi već uštedjeli na odštetama. Prema nekim spekulacijama, Özil bi čak postao drugi najplaćeniji igrač Barcelone poslije Lea Messija.

Ovaj dvojac već je godinama najveća snaga Arsenala – Sanchez je u 113 utakmica zabio 56 golova, dok je Özil od dolaska 2013. upisao 45 asistencija, više od bilo kojeg premierligaškog igrača u tom periodu. Wenger očito ne planira dalje od ove sezone jer ne zna hoće li ovaj dvojac ostati u Arsenalu ili će ga besplatno napustiti i vagati ponude europskih teškaša.

''Nisam jedini koji o tome odlučuje, to i oni moraju odlučiti'', rekao je Wenger.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider