Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Traži brda i doline

Barca dogovara veliki transfer: Pohlepna zvijezda želi biti uz bok Messiju

Barcelona se u zimskom prijelaznom roku namjerava osjetno pojačati...

Lionel Messi i Luis Suarez (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Kupovina Mesuta Ozila jedna je od glavnih opcija Barcelone u zimskom prijelaznom roku. Bivša zvijezda Reala, trenutačni veznjak Arsenala i njemačke reprezentacije već neko vrijeme spominje se kao alternativa Philippeu Coutinhu, brazilskom reprezentativcu u redovima Liverpoola koji je zapravo glavna meta Katalonaca.

Transferna trakavica s Coutinhom odužila se cijelo ljeto i prilično je neizvjestan rasplet te priče u zimskom prijelaznom roku. Stoga je Barca sve bliže opciji B, a to je navodno Ozil, koji je iz nekoliko razloga zanimljiv Barceloni, međutim, kako smo već pisali, veliki je problem što njemački reprezentativac traži ogromnu plaću.

Mesut Ozil i Gerard Pique (Foto: AFP) Mesut Ozil i Gerard Pique (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Naime, Ozilu sljedećeg ljeta istječe ugovor s Arsenalom, tako da su Topnici prisiljeni prodati ga u zimu ako žele barem solidno na njemu zaraditi. U svakom slučaju, Arsene Wenger radije će ga prodati Barceloni nego da prijeđe u Manchester Untied, koji je također zainteresiran.

Ozil traži astronomsku plaću

Barca računa da bi ga mogla dobiti za pristupačnih dvadesetak milijuna eura, ali i Ozil ima svoju računicu. Nijemac je u odličnoj situaciji, može kalkulirati i očito taktizira. U ljeto će biti slobodan igrač, može otići iz Arsenala bez eura odštete, a u zimu može prijeći u drugi klub značajno ispod realne cijene te zato može tražiti veliki bonus povrh plaće koju dogovori s budućim klubom.

Ako Barcelona želi Ozila na zimu, morat će se isprsiti i nadoknaditi mu plaćom dio bonusa koji može dobiti na kraju sezone. Spekulira se da traži 19 milijuna eura bruto godišnju plaću ili, ako želite, 370 tisuća eura tjedno, te još uz to nepoznati iznos „na ruke“.

Čini se da je to malo previše za Barcelonu u ovom trenutku. Transfer će eventualno biti moguć ako Barcelona uspije jako dobro prodati Ardu Turana, a to je za najmanje 40 milijuna eura. S tim novcem Barca se nada da bi mogla isplatiti Arsenal, platiti Ozilu određeni bonus i riješiti barem dio njegove plaće za prvu godinu.

Samo bi Messi bio plaćeniji

Ako bi Barcelona pristala na Ozilova potraživanja, on bi postao drugi najplaćeniji nogometaš Barcelone prema dostupnim informacijama. Ozil bi bio dva i pol puta plaćeniji od Ivana Rakitića, a bio bi čak plaćeniji i od Luisa Suareza, koji navodno prema novom ugovoru zarađuje oko 325 tisuća eura tjedno.

Samo bi Messi imao veću plaću od Ozila. No, treba uzeti u obzir da se radi samo o golim plaćama bez specijalnih bonusa, a spekulira se da Suarez i posebice Messi imaju posebne ugovore koji im omogućuju osjetno veću zaradu od one koja je prikazana kroz plaću.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider