Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Otpisani i pojačanja

10 imena na "crnoj listi" Barce i jedna senzacija: U igri bivša zvijezda Reala!

Trener Barcelone Ernesto Valverde sastavio je „crnu listu“ za zimski i ljetni prijelazni rok.

Mesut Ozil i Gerard Pique (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Barcelona sljedećeg ljeta želi prozračiti svlačionicu. Katalonci će sigurno osvježiti momčad, dovesti nova pojačanja, ali da bi neki došli, drugi moraju otići. Trener Barcelone Ernesto Valverde navodno je sastavio „crnu listu“ za zimski i ljetni prijelazni rok, spekuliraju španjolski mediji.

Na toj listi je deset imena: Cillessen, Mascherano, Digne, Vidal, Vermaelen, Rafinha, Arda, Denis, Andre Gomes i Paco Alcacer.

Valverde na neke od njih uopće ne računa u nastavku sezone, a drugi mogu pomoći i imat će određenu minutažu, ali mu nisu po volji i želio bi na njihova mjesta dovesti igrače koji se uklapaju u njegovu viziju.

Jasno je da neće svi otići, ali netko od nabrojanih igrača trebao bi promijeniti sredinu, a Katalonci se nadaju da će na taj način u njihovu kasu kapnuti pozamašna svota eura koju će preusmjeriti u kupovinu novih igrača, a koji su po volji trenera.

Desetorica na "crnoj listi" Barcelone

Barca bi se najradije riješila igrača koji ne igraju i vjerojatno neće igrati. Međutim, pitane je koliko može na njima zaraditi? Igrači koji imaju minutažu i određeni učinak, kao što je primjerice Paco Alcacer, mogu postići vrlo dobru cijenu, ali oni nisu prioriteti za prodaju.

Barca bi i ovce i novce, a to je teško postići. Ako želi dobro zaraditi, vjerojatnije je da će morati prodati igrače koji su traženi na tržištu, a to je navedeni Alcacer, koji je, primjerice, dvama golovima riješio posljednji derbi sa Sevillom i pokazao da može biti od pomoći.



Kako god, računa se da će već na zimu otići Arda Turan, možda još netko, ali Turčin odlazi već godinu dana pa nikako da ode. Upravo ono što smo rekli, teško je dobro prodati igrača koji ne igra i ima slab učinak. Spekulira se da je Barca čak spremna pustiti Turana u bescjenje samo da se riješi njegove plaće koja spada u red najvećih u Barceloni.

Ozil ili Fekir umjesto Coutinha

Što se tiče ulaznih transfera, u opticaju su neka stara imena, ali ima i novih. Jedno od njih je prilično senzacionalno. Naime, Mundo Deportivo piše da je Mesut Ozil jedna od alternativa ako Barca ne uspije realizirati transfer Philippea Coutinha u zimskom prijelaznom roku.

Njemački reprezentativac privlačan je Kataloncima zbog svoje neosporne kvalitete i tehničkih vrlina koje su uklapaju u Barcinu filozofiju nogometa, ali i zbog toga što mu ugovor s Arsenalom istječe sljedeće godine pa se pretpostavlja da neće biti pretjerano skup. Kako Arsenal ne igra u Ligi prvaka, Ozil bi mogao igrati za Barcelonu u tom natjecanju, ako dođe u zimu, što je također jedna od prednosti. Naravno, kao bivši igrač Reala Ozil privlači pažnju mediju i navijača iz razloga koje ne treba dodatno pojašnjavati. Ozila navodno želi i Atletico.

S druge strane, katalonski Sport piše da je na Barcinom radaru Nabil Fekir, 24-godišnji ofenzivni veznjak Lyona i francuske reprezentacije. Pretpostavlja se da ga Lyon neće pustiti ispod 50 milijuna eura. I to najmanje.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider