Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
velika želja barce

Novi Iniesta izazvao kontroverzu: Barca krenula u akciju i skoro zaradila tužbu

Jedna sporna fotografija procurila je u javnost i otkrila da Barcelona pregovara s igračem kojeg mnogi opisuju kao brazilskog Iniestu.

Arthur Melo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Barcelona je već dugo u potrazi za novim centralnim igračem veznog reda koji bi u budućnosti naslijedio Andresa Iniestu, 33-godišnjeg nogometaša čiji su najbolji dani prošli. Transferne trakavice oko Marca Verrattija i Philippea Coutinha obilježile su ljeto, ali Barca nije uspjela slomiti PSG i Liverpool, i spomenuti igrači ostali su u svojim klubovima.

Barca se nakon toga okrenula južnoameričkom tržištu. Njihova je želja Arthur Melo, 21-godišnji centrali veznjak brazilskog Gremija koji je ovog dragulja otkrio još dok je imao 14 godina. Mladog Brazilca uspoređuju s Andresom Iniestom; bio je ponajbolji igrač u osvajanju Copa Libertadoresa, južnoameričkog pandana Lige prvaka, a zaradio je i poziv u reprezentaciju Brazila.

Izaslanici Barcelone pratili su Arthura u završnici Copa Libertadoresa, a otišli su i korak dalje kada su se s njim osobno sastali. No to je druženje izazvalo veliku kontroverzu, ali istovremeno i pokazalo da je Arthur blizu prelaska u Barcelonu.

Slika u dresu Barcelone izazvala potres

Arthur se slikao u dresu Barcelone, a na slici je bio i Andre Cury, Barcin brazilski skaut koji je pomogao i u dovođenju Neymara. Fotografija je odmah pokrenula spekulacije da je transfer već gotova stvar, ali je i razbjesnila predstavnike Gremija.

Sporna fotografija Arthura u dresu Barcelone (Foto: Twitter) Sporna fotografija Arthura u dresu Barcelone (Foto: Twitter) (Foto: Platforma X)

Iz brazilskog kluba tvrde da su odobrili sastanak predstavnika Barcelone s Arthurom i njegovom obitelji, ali slikanje u dresu nazivaju ''nepotrebnim''. Zaprijetili su i da će se požaliti FIFA-i, vjerojatno zbog neovlaštenog pristupa igraču i pregovora bez njihova znanja.

Barcelona se na kraju ispričala Gremiju kako ne bi narušila diplomatske odnose s brazilskim klubom, koji je pak odustao od tužbe. Prema pisanju katalonskog Sporta, Arhuru je Barcelona prvi izbor, a sada je na potezu klub. Odštetna klauzula iznosi 50 milijuna eura, a Gremio nema namjeru pregovarati. Cifra je otprilike dvostruko manja od stotinjak milijuna eura koliko se spominjalo u transferima Coutinha i Verrattija, ali ipak se radi o mladom igraču koji se tek treba dokazati na najvećoj sceni.

Barca ostala bez savršene probe za nasljednika Inieste

Savršena pozornica za dokazivanje moglo je biti Svjetsko klupsko prvenstvo koje se održava ovoga mjeseca u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ali Arthur će ipak propustiti natjecanje zbog ozljede. Barcelona je tako ostala bez mogućnosti gledanja Arthura u susretima s najvećim rivalom Realom i njihovim moćnim veznim redom.

Transfer Arthura tako ostaje neizvjestan, a pogotovo jer se spominje i novi ''napad'' na Coutinha. Potrebno je riješiti i problem obrane; ozljeda Samuela Umtitija ostavila je veliku rupu u zadnjoj liniji i nije isključeno da u zimskom prijelaznom roku Barca prvo riješi taj gorući problem.

I tu bi rješenje mogli potražiti u Južnoj Americi. Kao želja Barcelone spominje se 23-godišnji Kolumbijac Yerry Mina, stoper koji figurira kao jedan od najboljih na kontinentu, a s kojim Barca navodno već ima dogovor, ali tek nakon Svjetskog prvenstva. No zbog goruće situacije u obrani sve se češće spominje mogućnost ubrzavanja procesa i transfera već u zimskom prijelaznom roku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider