Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Klopp ima spremnu zamjenu

"Slučajna" objava pokrenula buru: Je li ovo dokaz da Coutinho napokon dolazi u Barcu?

Iako još nije službeno počeo, siječanjski prijelazni rok već se zahuktava.

Sporna objava na Facebooku (Foto: Screenshot) (Foto: Screenshot)

Transfer Philippea Coutinha u Barcelonu bio je jedna od najvećih sapunica ljetnog prijelaznog roka. Iako je Barcelona nudila i preko 100 milijuna eura, Liverpool nije popustio i brazilski čarobnjak ostao je igrač Redsa. No Barcelona nije odustala od svoje velike želje, a katalonski mediji najavljuju da će u siječnju opet krenuti u akciju.

Novo poglavlje u priči otvorila je jedna objava na društvenim mrežama koja je pokrenula pravu buru na nogometnom tržištu. Odgovoran je Nike, tehnički sponzor Barcelone koji je u promotivnu objavu za kupovinu Barcinih dresova uključio u Coutinha.

''Philippe Coutinho je spreman zapaliti Camp Nou. Kupite dres Barcelone s Čarobnjakovim imenom'', pisalo je u objavi koja je uskoro uklonjena, ali se brzo proširila medijima i društvenim mrežama.

Sporna objava na Facebooku (Foto: Screenshot) Sporna objava na Facebooku (Foto: Screenshot) (Foto: Screenshot)

Upitno je radi li se o nekoj vrsti marketinškog trika ili su Nikeu greškom procurile povjerljive informacije. Kako god, ova je objava pokrenula pravu buru i postala udarna vijest na španjolskim sportskim portalima, a prenijeli su je i mnogi mediji diljem Europe.

Je li ovo znak da je transfer već dogovoren ili se radi samo o slučajnoj pogrešci saznat ćemo uskoro: siječanjski prijelazni rok je pred vratima, a u Barceloni se nadaju da će uspjeti slomiti Liverpool i Jürgena Kloppa koji je nedavno Brazilcu povjerio i kapetansku traku, što su mnogi protumačili kao taktiku zadržavanja svog ponajboljeg igrača u klubu.

Liverpool je već dogovorio prvi veliki transfer prijelaznog roka i zadnji u 2017. godini. Nizozemac Virgil Van Dijk postao je najskuplji obrambeni igrač svih vremena; Redsi će za njegove usluge platiti Southamptonu 84,5 milijuna eura.

Za Coutinha bi sigurno dobili barem 100 milijuna čime bi pokrili troškove velikog obrambenog pojačanja, a ostalo bi nešto i za napad na Leona Goretzku, mladu zvijezdu Schalkea koja je na izlaznim vratima kluba – ugovor mu istječe na ljeto i Schalke ga mora prodati u siječnju ako želi nešto zaraditi, a Liverpool glasi kao jedan od najvećih kandidata za njegovo dovođenje. Mladi njemački veznjak bi u tom scenariju bio zamjena za Coutinha u veznom redu Redsa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider