Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jasna poruka

Rebić naljutio Rossonere i napušta Milan: Kamo će bivši Vatreni i je li moguć prelazak u Hajduk?

Iako ima još dvije godine ugovora s Milanom, čini se da je Ante Rebić na pragu odlaska sa San Sira.

Stefano Pioli i Ante Rebić (Foto: Afp)

Kamo će Ante Rebić? Pitanje je to za milijun dolara. Bivšem hrvatskom reprezentativcu istječe ugovor s Milanom tek u ljeto 2025., no čini se da neće ostati na San Siru.

Luka Vušković Transfermarkt: Hajdukov dragulj najskuplji je igrač svoga godišta u svijetu divider

Već duže vrijeme u Italiji se piše da su u Milanu nezadovoljni Rebićem. Drastično je pao u formi, a očito nisu zadovoljni ni njegovim ponašanjem, ističe MilanNews, portal posvećen isključivo Rossonerima.

Rebić naljutio Rossonere

"Rebić je potrošio sve kredite na terenu i izvan njega", pisao je prije nekoliko dana milanski portal.

Da je Stefano Pioli nezadovoljan Rebićem, sugerira činjenica da ga je izostavio iz kadra tri utakmice zaredom u završnici sezone iako nije na listi ozlijeđenih.

Marko Livaja Veliki Žuti smiruje strasti oko Livaje: ''On je dio problema, ali najgore bi bilo samo njega optužiti'' divider

Još nakon utakmice s Juventusom u pretposljednjem kolu Serie A MilanNews izvijestio da se čini kako je osim Hrvatove forme posustao i njegov profesionalizam.

"Rebić je pokazao ponašanje i stav koji se Pioliju i njegovu stožeru uopće nije svidio", konstatirao je portal posvećen Milanu, koji je obično jako dobro informiran o situaciji u svlačionici Rossonera.

Pioli poslao poruku

Činjenica da je Rebić izostavljen iz kadra i za utakmicu s Veronom u posljednjem kolu zorno dočaruje stajalište Milanova trenera. Poruka je više nego jasna.

"Njegovoj avanturi s Rossonerima došao je kraj jer ga je Milan odlučio dati na prodaju. Rješenje će se morati naći naljeto za dobrobit svih uključenih strana. Rebiću treba novi početak, dok bi Milan mogao uštedjeti 3,5 milijuna eura neto plaće po sezoni", konstatira MilanNews.

Joshua Kimmich s igračima Bayerna slavi naslov prvaka Bayern opet opelješio najveće rivale: Barca trlja ruke, otvoren put za veliki transfer divider

Cinici će reći da je na tapetu prije ili kasnije morao doći Rebićev problematični karakter, zbog čega je, među ostalim, imao problema i u hrvatskoj reprezentaciji. Izbornik Zlatko Dalić više ga ne zove nakon dobro poznate afere i Rebićevih oštrih kritika izbornikova lika i djela na društvenim mrežama poslije poraza od Španjolske u osmini finala prošlog Europskog prvenstva.

Sukob s Dalićem 

Dalić je tražio javnu ispriku, a Rebić je to odbio, tako da je suradnja između njih dvojice prekinuta i Rebić više nije dio hrvatske reprezentacije.

Teško je reći što nepredvidljivi hrvatski nogometaš planira. Možda će odlučiti ostati u Milanu, ima valjani ugovor i veliku plaću, ali talijanski mediji spekuliraju da bi se Rebić mogao vratiti u Njemačku, i to u Wolfsburg k svojem omiljenom treneru Niki Kovaču, hrvatskom treneru koji ga je svojedobno vratio na veliku scenu u Eintrachtu iz Frankfurta.

Zinedine Zidane s Realovim dresom Problemi u Madridu: Skupocjena Realova zvijezda kao novi Zidane, Vinicius ne želi kopirati Cristiana Ronalda divider

Turski mediji također su pisali o Rebiću u nekoliko navrata. U posljednje vrijeme spominjao se interes Bešiktaša, a prije toga i Fenerbahčea.

Hajduk se čini kao nerealna opcija

Povratak u Hrvatsku i prelazak u Hajduk ne čini se odveć realnim iako se ta mogućnost provlačio hrvatskim medijima i napose društvenim mrežama, ali više kao želja navijača splitskog kluba, a ne kao neka realna mogućnost. Barem zasad to tako zvuči, naravno da su obrati mogući.

Rebić bi se morao odreći golemog dijela plaće jer jasno je da mu Hajduk ne može ponuditi ni približno onome koliko trenutačno ima u Milanu. Teško da je spreman za takvo žrtvovanje, ali možda je moguće nešto zavrtjeti ako se u jednadžbu ubaci postotak od sljedećeg transfera. Opet ostaje problem odštete jer Milan će zacijelo nešto tražiti.

Iz ove perspektive gledajući, najrealnijim se čini prelazak u Wolfsburg Nike Kovača. Vukovi imaju novca, a Kovač je Rebićev omiljeni trener, što mu je gotovo podjednako bitno.

Rebić je nakon velikog transfera iz Splita u Fiorentinu 2014. i posudbi u Leipzig i Veronu stagnirao i praktički propadao dvije godine, sve dok nije otišao u Eintracht na poziv Nike Kovača, koji je postao trener frankfurtskog kluba.

Plodonosna suradnja s Kovačem

Pod Kovačevim vodstvom Rebić je oživio karijeru i naposljetku prešao u Milan, gdje je u prve dvije sezone igrao dobro, no u posljednje dvije poprilično je pao, posebice u netom završenoj sezoni. Lošoj formi djelomično su kumovale učestale ozljede, ali to očito nije jedini razlog.

Rebiću je 29 godina i na Transfermarktu je procijenjen na 10 milijuna eura. Nije jasno koliku će Milan tražiti odštetu, ali čini se da ne može računati na neki pozamašniji iznos. Rossonerima će možda biti dovoljno da uknjiže pokoji milijun od odštete, a jpš više da se riješe njegove goleme plaće. Potonje im je možda glavni cilj. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider