Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Perezove zlatne koke

Problemi u Madridu: Skupocjena Realova zvijezda kao novi Zidane, Vinicius ne želi kopirati Cristiana Ronalda

Spekulira se da bi Jude Bellingham u Real Madridu mogao nositi broj 5, koji je nekoć nosio Zinedine Zidane.

Zinedine Zidane s Realovim dresom (Foto: Afp)

Jude Bellingham novi je igrač Real Madrida. Čeka se još službena potvrda Kraljevskog kluba, ali Borussia Dortmund već je otkrila da je posao sklopljen.

Ante Ćorić Ante Ćorić više nije igrač Rome: Nakon šest godina traži novi klub divider

Engleski veznjak stiže u Real za 103 milijuna euro plus još 30 varijabilnih i trebao bi biti predstavljen sljedeći tjedan na Santiago Bernabeuu.

S obzirom na to da se radi o galaktičkom projektu, Real Madrid ne želi podbaciti u marketinškom aspektu. Španjolski mediji pišu da na Bernabeuu ozbiljno razmišljaju o tome koji bi broj na leđima trebao nositi engleski reprezentativac.

Bellinghamu Zidaneova petica

Čini se da su madridski šefovi već odlučili koji bi bio najbolji za Bellinghama. Jesus Vallejo potvrdio je da će odraditi predsezonu s Real Madridom, iako se spekuliralo da će napustiti Real odmah po završetku sezone.

Zinedine Zidane s Realovim dresom Zinedine Zidane s Realovim dresom (Foto: Afp)

U opciji je bila prodaja ili posudba. No Vallejo zasad ostaje, a to znači da bi se trebao odreći broja koji nosi jer upravo je njegova petica namijenjena mladom Englezu.

Marcelo Brozović i Luka Modrić Modrićevo proročanstvo: Interovi navijači uzdaju se u poruku kapetana Vatrenih i Hrvate divider

Poveznica je posve jasna: peticu je nekoć nosio Zinedine Zidane, a u Realu se nadaju da će Bellingham na neki način postati nasljednik velikog Francuza po igri, slavi i karizmi.

Pritisci na Valleja

E, sad, ostaje pitanje hoće li Vallejo popustiti pod pritiskom i pristati dati broj Bellinghamu? Poznat je po prgavosti, pisalo se da se u nekoliko navrata porječkao čak i s trenerom Carlom Ancelottijem, te je to bio jedan od argumenata zbog čega je blizu napuštanja Bernabeua.

Čini se da to neće biti jedna promjena. Nakon što je izvjestan odlazak Marca Asensija, kojem je istekao ugovor, a nije dobio novi, navodno Vinicius želi preuzeti njegovu jedanaesticu.

Gerard Pique Pique opleo po Barceloni: “Rekli su da smo mi problem, otišli smo, a oni opet nisu doveli Messija“ divider

Brazilcu je to najdraži broj, nosio ga je u omladinskim selekcijama Brazila, ali i u kratkom boravku u Castilli. Shvaća da je to važna promjena, posebno u komercijalno-marketinškom smislu.

Vinicius ne želi kopirati Cristiana Ronalda

Doduše, Florentino Perez imao je neke drugi zamisli, predložio je Viniciusu da uzme sedmicu, koju je nosio Cristiano Ronaldo, no Brazilac je to odbio i želi 11 na leđima.

Perez se naposljetku složio. Predsjednik Reala želi Viniciusa pretvoriti u novu Realovu superzvijezdu. Zbog toga mu je i ponudio Ronaldovu sedmicu, na taj način bio bi svojevrsni Portugalčev nasljednik, ali očito smatra da ni jedanaestica nije loša. Nada se da će to biti pozitivna promjena, što znači da će dobrano napuniti Realovu blagajnu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider