Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
10 godina vladavine

Modrićevo proročanstvo: Interovi navijači uzdaju se u poruku kapetana Vatrenih i Hrvate

Nakon što je Real Madrid prošle sezone osvojio Ligu prvaka pobijedivši u finalu Liverpool, hrvatski kapetan Luka Modrić poslao je svijetu poruku…

Marcelo Brozović i Luka Modrić (Foto: Afp)

Može li Inter iznenaditi favorizirani Manchester City u predstojećem finalu Lige prvaka? Madridska Marca objavila je zanimljiv članak na tu temu. Otprilike: ako pitate Luku Modrića, Inter može i hoće.

Gerard Pique Pique opleo po Barceloni: “Rekli su da smo mi problem, otišli smo, a oni opet nisu doveli Messija“ divider

Svjetska premijera filma En el corazón de la 14, osvrt na intrige i najbolje trenutke prošlosezonske Lige prvaka koju je osvojio Real Madrid, poslužila je i za to da se vidi kako je hrvatski kapetan prije godinu dana, nakon Realove pobjede u finalu protiv Liverpoola, otkrio zanimljivu statistiku, a za koju se sada čvrsto hvataju navijači milanskog kluba.

Modrićeva poruka svijetu: "Moraš imati Hrvata da osvojiš Ligu prvaka"

Veznjak Real Madrida iznio je zanimljivu pretpostavku koja bi, ako se opet obistini, Nerazzurree učinila europskim prvacima četvrti put u povijesti.

"Znaš što ću ti reći, prijatelju? Moraš imati Hrvata u momčadi da osvojiš Ligu prvaka. Hrvat pobjeđuje deset puta zaredom. 10!!!!" , uzviknuo je Modrić još tijekom zabave u svlačionici stadiona Saint-Denis.

Mateo Kovačić Mateo Kovačić na pragu velikog transfera: Stiže vijest da se dogovorio s Manchester Cityjem! divider

Marca ističe da je Modrića u pravu ako pogleda unatrag. Svi europski prvaci, od 2013., imaju barem jednog Hrvata u svojim redovima. Bayern je s Mariom Mandžukićem započeo tradiciju koju potom nastavlja Real Madrid s Lukom Modrićem (2014., 2016., 2017., 2018. i 2022.) i Mateom Kovačićem (2016., 2017. i 2018.), a Barcelona s Ivanom Rakitićem (2015.). ), Liverpool s Dejanom Lovrenom (2019.), Bayern s Ivanom Perišićem (2020.) i Chelsea, opet, s Kovačićem (2021.), koji je, zanimljivo, na pragu prelaska u Manchester City i imat će šansu kao jedini Hrvat u toj momčadi sljedeće sezone loviti „ušatog“ pod vodstvom Pepa Guardiole.

Brozovićeva strašna završnica sezone 

„No Inter ispunjava uvjet da ima Hrvata momčadi već u subotnjem finalu. Treći kapetan Nerazzurra je Marcelo Brozović, doprvak svijeta uz Modrića 2018. i brončani u Kataru 2022.“, piše Marca:

Bivši igrač zagrebačkog Dinama, koji je u Inter došao 2016. godine za odštetu od 5 milijuna eura, s Interom ima 329 utakmica, 31 gol i 43 asistencije. Osvojio je i pet naslova: jednu Serie A, dva talijanska Kupa i dva Superkupa.

Liga nacija 2023., prijenos i raspored Liga nacija 2023: Hrvatska igra u finalu Lige nacija, prijenos je na Novoj TV i gol.hr-u divider

„Izgubio je, međutim, neosporan status u udarnoj momčadi Simonea Inzaghija. Calhanoglu mu je preoteo ulogu 'registe' i s Mkhitaryanom će se boriti za mjesto u Interovoj postavi. U svakom slučaju, odigrao je strašnu završnicu sezone: u posljednjih 10 utakmica upisao je šest asistencija i postigao jedan gol, onaj koji je zabio protiv Torina (0:1) u zadnjoj utakmici prije finala Lige prvaka“, zaključila je Marca.

Vatreni čekaju Marcela 

Brozović je jedini hrvatski nogometaš u finalu predstojećeg finala Lige prvaka i posljednji će se pridružiti pripremama hrvatske reprezentacije za polufinale Lige nacija s Nizozemskom, koje se igra 14. lipnja u Rotterdamu. Utakmicu ćete moći gledati na Novoj TV i gol.hr-u.

Deset godina hrvatske vladavine Ligom prvaka:

2013. --> Mario Mandžukić (Bayern)
2014. --> Luka Modrić (Real Madrid)
2015. --> Ivan Rakitić (Barcelona)
2016. --> Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Real Madrid)
2017. --> Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Real Madrid)
2018. --> Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Real Madrid)
2019. --> Dejan Lovren (Liverpool)
2020. --> Ivan Perišić (Bayern)
2021. --> Mateo Kovačić (Chelsea)
2022. --> Luka Modrić (Real Madrid)

Tko će igrati finale Lige nacija?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider