Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
BRAVO, VATRENI!

VIDEO Hrvatska je u finalu Lige nacija! Vatreni slavili u nevjerojatnoj utakmici za novu medalju!

Hrvatska će igrati u finalu Lige nacija nakon pobjede protiv Nizozemske rezultatom 4:2

Hrvatska reprezentacija pobijedila je Nizozemsku s 4:2 u polufinalu Lige nacija te će u nedjelju od 20:45 uz izravan prijenos na Novoj TV i gol.hr-u igrati protiv boljeg iz susreta Španjolska – Italija. To se polufinale igra u četvrtak također uz prijenos na Novoj TV.

Hrvatska je nakon tri medalje sa svjetskih prvenstava osigurala najmanje srebro, a u finalu će imati priliku doći do prvog trofeja!

  Bruno Petković VIDEO Pogledajte sve golove s veličanstvenog trijumfa Hrvatske, Petko postigao eurogol divider

Blizu finala Hrvatska je bila unutar osnovnih 90 minuta jer je vodila 2-1 sve do 96. minute. No, tada je pogodak postigao Noa Lang za odlazak u dodatnih 30 minuta gdje je, kao i kroz cijelo drugo poluvrijeme, bolja bila Hrvatska.

Nizozemci su vodili na poluvremenu 1-0, nakon pogotka Donyella Malena u 34. minuti. No, u nastavku utakmice na roterdamskom su travnjaku zaigrali hrvatski nogometaši daleko bolje, a sve je pretočeno u dva gola. Andrej Kramarić je u 55. precizno izveo jedanaesterac za 1-1, dok je Mario Pašalić u 73. minuti pogodio za 2-1.

Sve to nije bilo dovoljno za pobjedu unutar 90 minute jer je Noa Lang u 96. pogodio za 2-2 i produžetke. No, u dodatnih trideset minuta opet je Hrvatska dominirala, a sve je počelo fantastičnim pogotkom Brune Petkovića u 98. minuti kada je žestoko s 20-ak metara pogodio za 3-2. Sve je odlučeno u 116. minuti kada je Luka Modrić s bijele točke postavio konačnih 4-2.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić donekle je iznenadio postavom u kojoj je Ivan Perišić zauzeo poziciju na lijevom boku, dok su uz Kramarića u napadu, na krilnim pozicijama, bili Mario Pašalić i Luka Ivanušec. Isto tako, mjesto ozlijeđenog Joška Gvardiola zauzeo je iskusni Domagoj Vida.

Sasvim očekivano, ni jedna reprezentacija na početku dvoboja nije bacila sve karte na napad već se polako opipavao puls suparnika, a nešto veći posjed lopte na startu utakmice imala je Nizozemska.

Prvi udarac prema vratima dogodio se u 18. minuti kada je Simons pokušao, ali hrvatski vratar Livaković je bez ikakvih problema zaustavio udarac.

U 24. minuti zatresla se domaća mreža, naciljao ju je Luka Modrić, ali je pogodak poništen zbog prethodnog prekršaja kojeg je Pašalić napravio na Akeu prilikom izvođenja 'škarica'.

U 31. minuti lukavo je pokušao poentirati Andrej Kramarić, ali nije uspio, dok je odmah potom na drugoj strani zaprijetio Koopmeiners, ali je pucao preko vrata. Nizozemska je ipak povela u 34. minuti kada su domaći igrači razvukli hrvatsku obranu, lopta je došla do Donyella Malena, a on je precizno pogodio suprotni kut za 1-0 Nizozemaca. Do kraja prvog dijela još se u jednoj polušansi našao Kovačić, no na odmor se otišlo uz minimalnu prednost domaćina.

Odmah na početku drugog poluvremena, u 49. minuti, Hrvatska je imala najbolju šansu na utakmici. Nakon što ga je uposlio Modrić iz daljine je pucao Kramarić pored vrata, ali je upitno bi li pogodak bio priznat zbog začetka akcije i potencijalnog zaleđa.

Bilo je od starta drugog poluvremena vidljivo kako je Hrvatska igrala energičnije nego u prvom dijelu i napadački daleko konkretnije. I izjednačenje je uslijedilo u 55. minuti kada je Andrej Kramarić pogodio s bijele točke za 1-1. Svemu je prethodio prekršaj, odnosno povlačenje Modrića, od strane Gakpa u domaćem šesnaestercu.

U nastavku susreta se igralo žustrije i kvalitetnije, ali s posebnim naglaskom na hrvatsku igru. Šanse Hrvatske su bile mnogo češće i ozbiljnije pa je tako u 71. Ivan Perišić pucao preko vrata, ali je samo dvije minute kasnije Hrvatska povela. Luka Ivanušec je asistirao, a Mario Pašalić je opet bio na pravom mjestu i pogodio za 2-1.

Bilo je jasno da će Nizozemska, kako se bude bližio kraj utakmice, žestoko pritiskati i tražiti izjednačenje, što se i dogodilo. Nakon što su Gakpo i Ake propustili odlične prilike u sudačkoj nadoknadi, u 96. minuti za 2-2 i produžetke je pogodio Lang.

Takav šok na samom kraju utakmice nije uopće utjecao na hrvatske igrače koji su puno bolje od Nizozemaca odigrali prvi produžetak. Uostalom, Hrvatska je opet vodila od 98. minute kada je, nakon dodavanja Modrića, majstorski s 20-ak metara žestoko opalio Bruno Petković i pogodio za 3-2. Mogla je vrlo brzo nakon toga Hrvatska do novog gola. Milimetri su odlučivali, ali De Jong ipak nije pogodio vlastitu mrežu.

Do kraja je Nizozemska igrala na sve ili ništa, ali je time otvarala Hrvatima ogroman prostor na drugoj strani. U 114. minuti je Mario Pašalić pogodio gredu, ali je zato 4-2 bilo samo dvije minute kasnije. Malacia je u svom šesnaestercu srušio Petkovića, a Luka Modrić je rutinski s bijele točke pogodio za 4-2. U tom trenutku povratka za domaću reprezentaciju više nije bilo.

U četvrtak, u Enschedeu s početkom u 20.45 sati, drugu polufinalnu utakmicu završnice Lige nacija igraju Španjolska i Italija. Nizozemska će u nedjelju, u 15 sati, s poraženim igrati utakmicu za treće mjesto.

Hrvatska u nedjelju, od 20.45 sati, u finalu čeka pobjednika dvoboja Španjolaca i Talijana.

Koga želite u finalu Lige nacija?

Ukupno glasova:

Liga nacija, polufinale:

NIZOZEMSKA - HRVATSKA 2-4, 2-2 (1-0)

STRIJELCI: 1-0 Malen (34), 1-1 Kramarić (55-11m), 1-2 Pašalić (73), 2-2 Lang (90+6), 2-3 Petković (98), 2-4 Modrić (116-11m)

Stadion Feijenoord. Gledatelja: 47.500. Sudac: Istvan Kovacs (Rumunjska)

NIZOZEMSKA: Bijlow - Dumfries (od 85. Lang), Geertruida, Van Dijk, Ake (od 106. Malacia) - Wieffer (od 75. Wijnaldum), Koopmeiners, F. de Jong - Malen (od 75. Bergwijn), Gakpo (od 106. De Roon), Simons (od 64. Weghorst).

HRVATSKA: Livaković - Juranović (od 78. Stanišić), Šutalo (od 91. Petković), Vida, Perišić - Modrić (od 119. Barišić), Brozović, Kovačić (od 85. Majer) - Pašalić, Kramarić (od 90. Erlić), Ivanušec (od 78. Vlašić).

Žuti kartoni: De Jong, Koopmeiners, Malacia (Nizozemska), Kovačić, Pašalić, Brozović. Livaković (Hrvatska)

Crveni kartoni: -

(Hina) xskar yskar

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider