Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
NEZABORAVNI TRIJUMF

VIDEO Pogledajte sve golove s veličanstvenog trijumfa Hrvatske, Petko postigao eurogol

Hrvatska je u Rotterdamu pobijedila Nizozemsku rezultatom 4:2, nakon produžetaka, i plasirala se u finale Lige nacija.

Prvih pola sata utakmice polufinala završnice Lige nacija između Nizozemske i Hrvatske nije dalo naslutiti kakav spektakularan susret će se na De Kuipu u Rotterdamu odigrati.

No, tek što se igra malo rasplamsala, domaći su došli do vodstva, pogotkom Donyella Malena.

Serija dodavanja izbacila hrvatsku obranu

Bila je to akcija u kojoj su Nizozemci serijom dodavanja napravili višak na desnoj strani, gdje je nečuvan pri rubu kaznenog prostora bio Malen, koji ju je poslao u donji desni kut gol Dominika Livakovića.

Velika je to prednost za Nizozemce, posebno u utakmici koja do tada nije ponudila puno toga.

Hrvatska se vratila, 1:1

Nakon deset minuta drugog dijela utakmice , Hrvatska je izjednačila.

Do pogotka vrijednog povratka u utakmicu Vatreni su došli zahvaljujući upornosti našeg kapetana Luke Modrića.

On je, u trenucima kad su Nizozemci prekinuli hrvatski napad, prišao s leđa i oduzeo loptu Codyju Gakpu. Nizozemski napadač je reagirao tako da je hrvatskog kapetana povukao s dvije ruke i oborio ga na pod.

Sudac Kovacs pokazao je na bijelu točku, s koje je vrlo siguran bio Andrej Kramarić. 1:1!

Ivanušec i Pašalić opravdali povjerenje

Hrvatska je u Rotterdamu povela pogotkom Marija Pašalića u 73. minuti susreta. Preokret su kreirali strijelac, ali i sjajni Luka Ivanušec, koji je majstorski asistirao.

Bila je to akcija u kojoj je lopta završila na lijevoj strani kod Ivana Perišića. Njegov pokušaj obrana je blokirala, ali do lopte je došao Luka Ivanušec.

Ofenzivac Dinama ju je primirio, pogledao, izvukao se u stranu pored Denzela Dumfriesa, a onda pronašao Pašalića samog između cijele nizozemske obrane.

Nerijetki hrvatski junak sjajno je pogodio s ruba kaznenog prostora za veliko vodstvo na De Kuipu.

Lang odveo utakmicu u produžetke

Hrvatska ipak nije izdržala te došla do pobjede unutar regularnog dijela utakmice. Nizozemska je napala svim snagama i izjednačila u posljednjoj minuti sudačke nadoknade od šest minuta.

Nakon što je Koopmeiners izveo aut, hrvatska obrana prvo je očistila loptu, no Nizozemci su došli do novog ubačaja. Došlo je do gužve u kaznenom prostoru gdje se najbolje snašao Noa Lang i pogodio iz poluvoleja pod Livakovićevu gredu za 2:2.

Petković fantastično pogodio za novo vodstvo Vatrenih

Dalićeva pridošlica s klupe, Bruno Petković, donosi novo vodstvo. Napadač Dinama sjajno je pogodio u 99. minuti. Sve je krenulo od Pašalića, koji mu je predao loptu, a Petković je napravio par koraka i opalio prema golu.

Let lopte bio je takav da je prebacio nogu Virgila Van Dijka baš kako je trebalo, a onda je ona pala i pred vratara Bijlowa, koji vršcima prstiju nije uspio zaustavio udarac.

Petković izborio kazneni udarac, Modrić pogodio

Još jednom je Bruno Petković junak susreta, nakon što je izborio kazneni udarac kojim je Luka Modrić Hrvatsku doveo u vodstvo 4:2.

Samo minutu nakon što je Mario Pašalić promašio ono što je teže bilo promašiti nego pogoditi, Vatreni su odigrali novu kontru. Lopta je došla do Nikola Vlašića, koji je u kaznenom prostoru pronašao Petkovića. 

On se u svom stilu zagradio i riješio se Malacije, a nogometaš Manchester Uniteda ga je srušio. Ovog puta je loptu na bijelu točku stavio kapetan Luka Modrić i sigurno pogodio.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider