Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Povratak u Dinamo?

Ante Ćorić više nije igrač Rome: Nakon šest godina traži novi klub

Nekada veliki talent Hrvatske Ante Ćorić više nije igrač Rome. Nakon šest godina istekao mu je ugovor s talijanskim velikanom te će morati u potragu za novim klubom.

Ante Ćorić (Foto: Afp)

26-godišnji Ante Ćorić svojedobno je slovio za najvećeg talenta hrvatskog nogometa. Sve se činilo idealnim kada je 2018. godine napustio zagrebački Dinamo i preselio se u redove Rome. Nakon toga njegova karijera zapravo nikada nije nastavila željenim smjerom.

Cifra od 7,5 milijuna eura koju je Roma platila Dinamu nije Ćoriću garantirala minutažu, a to se i pokazalo u godinama koje je proveo u klubu. Za Romu je upisao samo dva nastupa, odnosno 22 minute u šest godine provedenih u klubu.

Ćorić je većinu svoje karijere proveo na posudbama. Prva je bila 2019. godine kada je poslan u Almeriju, u drugu španjolsku ligu. Potom je uslijedila posudba u nizozemski VVV-Venlo, gdje je Ćorić s klupe imao priliku gledati rekordni poraz svoje momčadi od Ten Hagova Ajaxa 13:0.

Posudba u Olimpiju Ćoriću je pružila novu šansu da se dokaže u Sloveniji, ali ondje je ubilježio samo šest nastupa. Posljednju sezonu proveo je u Zürichu, gdje je igrao vjerojatno i najbolji nogomet nakon odlaska iz Dinama.

Na vrhuncu svoje karijere s 21 godinom Ćorić je dosegao vrijednost od 10 milijuna eura, dok se danas njegova vrijednost procjenjuje na 400 tisuća eura.

U svojoj je karijeri Ante Ćorić upisao i četiri nastupa za reprezentaciju, a bio je i na jednom velikom natjecanju, Europskom prvenstvu u Francuskoj, gdje ga je na svoj popis uvrstio Ante Čačić.

Sada, nakon šest godina koje je većinom proveo po posudbama, Ćoriću istječe ugovor te će kao slobodan igrač potražiti novi angažman.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider