Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kadrovska križaljka

Bayern opet opelješio najveće rivale: Barca trlja ruke, otvoren put za veliki transfer

Bayern je doveo iz Leipzig Konrada Laimera, a sprema se dovesti i Raphaëla Guerreira iz Borussije Dortmund te Granita Xhaku iz Arsenala, a to znači da bi prema Barceloni mogao Joshua Kimmich…

Joshua Kimmich s igračima Bayerna slavi naslov prvaka (Foto: Afp)

Bayern je objavio da dovodi novo pojačanje. Taj je posao razvukao široki osmijeh Bavarcima, ali i Kataloncima. Kadrovske križaljke Bayerna i Barce usko su povezane. 

Zinedine Zidane s Realovim dresom Problemi u Madridu: Skupocjena Realova zvijezda kao novi Zidane, Vinicius ne želi kopirati Cristiana Ronalda divider

Naime, Bavarci su doveli austrijskog veznjaka Konrada Laimera iz redova ligaškog rivala Leipziga, i to besplatno jer mu je istekao ugovor i bio je slobodan igrač. Austrijanac je potpisao ugovor do ljeta 2027.

“Ovo je za mene ostvarenje sna. Bayern je jedan od najvećih klubova na svijetu”, posluživši se klasičnim nogometnim frazama objasnio je 26-godišnji veznjak i naglasio:

Bayern doveo Laimera iz Leipziga i pikira Guerreira iz Borussije Dortmund

“Dat ću sve za klub i navijače. Bayern uvijek ima najviše ciljeve baš kao i ja, tako da sam na pravom mjestu. Mogu raditi samo sa 100 posto angažmana i to ću unijeti u svaki trening od prvog dana.”

Sport1 javlja da je Bayern pred dovođenjem još jednog pojačanja bez odštete, i to iz redova najvećeg bundesligaškog rivala Borussije Dortmund. Riječ je o lijevom bočnom Raphaëlu Guerreiru. Portugalcu je također istekao ugovor i čini se da prelazi na Allianz Arenu.

Ante Ćorić Ante Ćorić više nije igrač Rome: Nakon šest godina traži novi klub divider

E, sad, kakve veze ima Laimerov transfer u Bayern s Barcelonom?
Mundo Deportivo piše da je to Kataloncima znak kako će Bayern omekšati u pregovorima oko prodaje Joshue Kimmicha (28), polivalentnog Bayernova veznjaka kojeg žarko želi Barcelona.

Otvoren put za Kimmicha u Barcelonu

Katalonski dnevnik ističe da je Kimmich glavna Barcina meta za predstojeće ljeto. U isto vrijeme Barcelona se spominje kao glavni pretendent za dovođenja Ilkaya Gündogana, iskusnog njemačkog veznjaka u redovima Manchester Cityja, pa zasad nije jasno isključuju li jedan drugog ta dva transfera ili Barce želi obojicu.

Tko će slaviti u finalu Lige prvaka?

Ukupno glasova:

Kako god, Kimmich ima važeći ugovor s Bayernom do ljeta 2025. pa Barcelona nije mogla računati da će Bavarci tako lako pustiti. Sada kada je Bayern doveo igrača koji može pokriti poziciju u veznom redu, a koju najčešće zauzima Kimmich u Bayernu, Katalonci smatraju da će biti lakše istrgnuti Kimmicha iz bavarskog zagrljaja.

Bavarci žele i Granita Xhaku

Kimmich je jako zanimljiv Barci zbog, naravno, sposobnosti organizacije igre, ali i polivalentnosti. Sjajni Nijemac može pokriti i desnu bočnu stranu, koja je prilično deficitarna u Xavijevoj momčadi.

Da bi Bayern mogao pustiti Kimmicha, sugerira i informacija iz njemačkih medija da Bavarci navodno rade na dovođenju još jednog veznjaka. Riječ je o Granitu Xhaki , 30-godišnjem veznom igraču Arsenala i švicarske reprezentacije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider