Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hoće li ga zadržati?

Transfermarkt: Hajdukov dragulj najskuplji je igrač svoga godišta u svijetu

Luka Vušković, po najpoznatijoj tržišnoj stranici za vrijednost igrača Transfermarktu, najskuplji je u svom godištu, dok su još samo dvojica igrača koji nisu punoljetni skuplji od njega.

Luka Vušković (Foto: Tom Dubravec/Cropix)

Vuškovićeva vrijednost procijenjena je na 6 milijuna eura, čime je postao najskuplji igrač rođen 2007. godine. Prvi je to put da je Transfermarkt izvisio cijenu za Vuškovića. Ne samo da je najskuplji igrač svojeg godišta već je i treći najskuplji među svim igračima koji još uvijek nisu napunili 18 godina.

Ispred njega se nalaze samo Warren Zaïre-Emery iz Paris Saint-Germainea te Endrick iz Real Madrida. Zaïre-Emery je 17-godišnji centralni vezni koji još uvijek čeka na prvi nastup u seniorskom nogometu, a vrijedi 18 milijuna eura.

Endrick je nešto poznatiji i skuplji napadač kojega je Real Madrid otkupio od Palmeirasa za 35 milijuna eura, dok ga Transfermarkt procjenjuje na 15 milijuna manji iznos.

Društvo u kojem se Vušković nalazi pokazuje da je predodređen za sam vrh svjetskog nogometa te je pitanje koliko dugo će Hajduk moći odolijevati ponudama koje pristižu na Poljud.

Krajem sezone ažurirala se vrijednost svih igrača lige. Vušković je sa svojih šest milijuna drugi najskuplji igrač Hajduka, i to poslije Livaje, koji vrijedi osam milijuna. Nakon njih slijede Krovinović s 4,5 milijuna, Awaziem s 3,5 i Benrahou s tri milijuna.

Što se najskupljih igrača lige tiče, tu prevladavaju Dinamovi igrači, a najvrjedniji je Josip Šutalo, čija se vrijednost procjenjuje na 18 milijuna eura. Slijedi ga Baturina s 15 milijuna, a potom Ivanušec i Livaković s 12 milijuna eura.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider