Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
svaka joj čast

VIDEO Ona je malo sportsko čudo: Nastupa za reprezentaciju Hrvatske u dva različita sporta

Kadetska prvakinja Hrvatske, 2022. Europski kup Đer i sada 2023. Europski kup Zagreb prvo mjesto.

Nika Markulin 17-godišnja je talentirana sportašica koja se na reprezentativnoj razini natječe u čak dva sporta! Ona je kadetska reprezentativka u rukometu, nastupa za rukometni klub Lokomotivu, ali je i reprezentativka u džudu, gdje se natječe za klub Jaska.

Svakodnevno usklađuje treninge iz dva sporta, rukometa i džuda, koje trenira u Zagrebu, dok srednju školu pohađa u Jaski. U zgusnutom dnevnom rasporedu i putovanjima na relaciji Jaska - Zagreb ne vidi nikakav problem i sretna je što joj za sada to polazi za rukom. A sve je počelo kada je kao 6-godišnjakinja krenula na rukometne treninge.

''Trenirala sam rukomet i nakon rukometa je uvijek bio džudo u dvorani i tako sam malo pomalo gledala i svidjelo o mi se i onda sam krenula na njega.''

I tako posljednjih 10 godina kadetska reprezentativka usklađuje treninge rukometa i džuda, a ovog je proljeća osvojila i Europski kup u džudu i to u kategoriji do 63 kilograma, ali to joj nije bio i jedini uspjeh.

Kadetska prvakinja Hrvatske, 2022. Europski kup Đer i sada 2023. Europski kup Zagreb prvo mjesto.

Njezina ljubav prema sportu nije neobična jer su joj i roditelji bili sportaši. Mama Sandra je bivša rukometašica, a tata Denis trenirao je kick boxing. Pa su Niki danas u obvezama najveća podrška upravo roditelji.

''Tata mi najviše pomaže za teretanu i s njim treniram doma s utezima , a mama najviše prevaža sa treninga na trening''

Iako i dalje marljivo trenira oba sporta svjesna je da će za još ozbiljnije rezultate uskoro od jednog morati odustati.

''Naravno da ću u jednom trenutku trebat, vjerojatno kroz godinu dvije, jer mi je već 17 godina ali ne znam.''

I dok ne dođe vrijeme konačne odluke, Nika će sa svojim curama i dalje trenirati i rukomet i džudo i kovati planove za sportsku budućnost.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider