Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
što bi vi napravili?

Rakitiću se neće svidjeti što pišu mediji u Barceloni: On i klub (i dalje) nemaju iste planove

Kako piše katalonski sportski list Sport, u Barceloni ne misle ponuditi veću plaću Ivanu Rakitiću.

Ivan Rakitić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Sportski mediji iz Barcelone i dalje kao još uvijek vruću temu donose vijesti o natezanju Ivana Rakitića i čelnika kluba oko produženja ugovora. Stvar je poprilično jasna, Rakitić želi ostati u Barci, ali želi veću plaću. U klubu pak smatraju kako za podebljanje ugovora nema prostora.

Sportski dnevnik iz Barcelone, Sport tvrdi kako su Rakitić i ljudi iz kluba i dalje daleko od dogovora. Drugim riječima, obje strane nalaze se u rovovima, a linija razdvajanja ne bi se trebala pomaknuti do pred kraj sezone kada bude malo jasnije hoće li ona biti uspješna.

Podsjetimo, Rakitić je podebljanje aktualnog ugovora, koji traje do 2021. godine, tražio prošlog ljeta. PSG je navodno nudio 90 milijuna eura, ali ni trener Valverde ni hrvatski veznjak nisu bili skloni transferu pa je Hrvat ostao na Camp Nouu uz tapšanje po ramenu.

Sarri na izlaznim vratima: Chelsea želi Zinedinea Zidanea i računa na dvostruki bingo Chelsea (Foto: AFP) Zinedine Zidane s trofejem Lige prvaka (Foto: AFP)

Tada je Rakitiću rečeno kako prostora, u budžetu koji se smije trošiti na plaće igrača, više nema. On je pak ove godine ranije odlučio krenuti u traženje povišice, iako tvrdi kako ga svi negdje sele, a on samo želi nastaviti igrati u Barceloni.

Veću plaću vjerojatno u Barci neće dobiti

U klubu vjerojatno s time ne bi imali problema, ali da mu plaća od 8,2 milijuna eura ostane ista. Ukoliko on bude inzistirao na odlasku, Sport piše kako klub očekuje oko 65 milijuna eura zarade na transferu.

Naravno, dolazak mladog Frenkieja de Jonga sljedećeg ljeta nadomjestit će odlazak uskoro 31-godišnjeg Hrvata tako da klub u ovoj rovovskoj bitci drži bolju poziciju.

Prije nekoliko dana talijanska Gazzetta dello Sport donijela je priču po kojoj se sam Rakitić raspitivao oko transfera u Inter. To bi bilo suprotno od onoga što je govorio medijima nedavno, ali to može biti dio pritiska na klub.

Zvijezda je rođena: Italija ima klinca spremnog za velike stvari Nicolo Zaniolo (Foto: AFP) Nicolo Zaniolo (Foto: AFP) Nicolo Zaniolo (Foto: AFP) +1 Nicolo Zaniolo (Foto: AFP)

Otkad je stigao u Barcelonu 2014. godine, Rakitić je bio jedan od omiljenih igrača Luisa Enriquea i Ernesta Valverdea. Trener mu opet može biti saveznik u želji za ostankom, ali će na kraju najvjerojatnije odluku donijeti sam predsjednik Bartomeu.

Prodati nezadovoljnog Hrvata za kojeg se navodno interesiraju Juventus, Bayern, Chelsea, Inter i Manchester United i pritom lijepo zaraditi ili mu podebljati plaću i produžiti ugovor? Prošle sezone uspjeli su izvući za njih najbolju soluciju, ove godine će htjeti isto, a to nije scenarij kakvog je planirao hrvatski nogometaš.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider