Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''neki dan sam ga...''

Rakitić nakon gola u rapsodiji Barce uputio jasnu poruku predsjedniku kluba

Ivan Rakitić nije najsretniji posljednjim pisanjima u katalonskim medijima.

Ivan Rakitić i Luis Suarez (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Taman kad smo pomislili kako bi Barcelona mogla ostati bez jednog natjecanja, Messi i društvo pomeli su u Kupu četvrtoplasiranu Sevillu s nevjerojatnih 6:1 nakon što su gosti stigli na Camp Nou s 2:0 prednosti iz prve utakmice.

Opet je Barca ubacila u petu brzinu, a među strijelcima u ovoj visokoj pobjedi bio je i naš Ivan Rakitić oko kojeg se posljednjih dana podiglo dosta prašine u tamošnjim medijima.

Razlog je taj što je klub za ljeto dogovorio transfer mladog Frenkieja De Jonga koji bi mogao nekome odmah uzeti mjesto u prvih 11. Budući da čelnici kluba odgađaju s produživanjem ugovora našem nogometašu, mediji su počeli špekulirati kako bi ga možda htjeli unovčiti transferom u PSG ili možda Chelsea.

Raketi se ne ide iz Barce

No više je nego očito kako Rakitić ne želi napustiti klub u kojeg je stigao prije četiri i pol godine i s kojim je u te četiri sezone kao prvotimac osvojio čak tri naslova prvaka, četiri Kupa kralja, jednu Ligu prvaka, dva španjolska i jedan europski Superkup te naslov klupskog prvaka svijeta.

Rakitiću se s razlogom ne napušta Barcelona, a svoju je izjavu jučer dao na terenu i nakon utakmice. Zabio je svojoj Sevilli, a onda novinarima rekao:

''Zaslužili smo ovakvu pobjedu, odigrali smo sjajno i uživali.''

Pregled posljednjeg dana prijelaznog roka: Hajduk prodao Saida, Barcelona morala odmah kupovati Prijelazni rok Willian i Šime Vrsaljko (Foto: AFP) Yannick Carrasco (Foto: AFP) Marouane Fellaini (Foto: AFP)

Ali zanimljivije je bilo čuti što misli o svojoj situaciji. Predsjednik Bartomeu prošlog ljeta obećao mu je kako bi ovog ljeta moglo biti novca u budžetu za povećanje njegovog ugovora. No pisanja medija o mogućem transferu potaknula su Ivanovu reakciju.

''Ne znam koliko su me puta selili otkad sam stigao ovdje. Više sam nego sretan u Barci i nadam se da su navijači, suigrači, trener i predsjednik sretni sa mnom. Imam samopouzdanja i želim ostati ovdje što duže. Neki dan sam predsjednika malo bocnuo na jednoj gala večeri da vidim hoće li se probuditi'', poručio je Raketa javno nakon utakmice.

Rakitić i njegova obitelj ne žele transfer, ali on zahtijeva poboljšanje ugovora. Trener Valverde je već istaknuo kako želi da Ivan ostane u klubu, a sad je na predsjedniku da u budžetu dozvoljenom za plaće igrače (65 % od ukupnog budžeta kluba) pokuša naći višak novca za novi ugovor hrvatskog nogometaša.

Nekako nam se čini kako mu to nije bio prvotni plan i moglo bi doći do novih razmirica i priča o odlasku na ljeto.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider