Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kovač odustao od odoija

Pregled posljednjeg dana prijelaznog roka: Hajduk prodao Saida, Barcelona morala odmah kupovati

U najjačim europskim ligama završen je zimski prijelazni rok.

Galerija Prijelazni rok Willian i Šime Vrsaljko (Foto: AFP) Yannick Carrasco (Foto: AFP) Marouane Fellaini (Foto: AFP)

Posljednjeg dana siječnja završen je zimski prijelazni rok u najjačim europskim ligama. Spektakularni transferi su izostali u siječnju 2019. godine, ali je bilo nekoliko koji su malo iznenadili.

Barcelona je bila vrlo aktivna posljednje dana, pa je tako dogovorila dolazak desnog beka Emersona nadolazećeg ljeta, ali je i momentalno dovela stopera Jean-Clair Todiba, iako je isti trebao također doći tek na ljeto. Očito je trener Valverde procjenio da mu za nastavak sezone treba stoper.

Hrvatski reprezentativac Alen Halilović napustio je Milan i otišao u Standard na posudbu do kraja sezone, dok je Ante Palaversa i službeno potpisao ugovor s Manchester Cityjem, ali će ostati u Hajduku do ljeta 2020. godine.

Hajduk je prodao Ahmeda Saida u Portugal te dodatno napunio blagajnu uoči nastavka sezone.

Prvi put u povijesti jedan će nogometaš s ovih prostora zaigrati za Athletic Bilbao. Reprezentativac BiH Kenan Kodro postao je novim članom baskijskog kluba.

Denis Suarez stigao je u Arsenal, te je istovremeno otpao transfer Ivana Perišića u londonski klub.

Ostatak zvučnijih transfera pogledajte u nastavku teksta.

Tijek događaja:

23:55 Michy Batshuayi vratio se u Chelsea, koji ga je proslijedio na posudbu u Crystal Palace do kraja sezone. Vijest još nije potvrđena, ali očekuje se da će uskoro biti.

22:15 Ganski nogometaš Ahmed Said napustio je Hajduk i karijeru će nastaviti u portugalskom Rio Aveu.

22:00 Jean-Clair Todibo novi je igrač Barcelone. Riječ je o 19-godišnjem francuskom stoperu, koji je stigao iz Toulousea i potpisao ugovor do ljeta 2023. godine.

21:15 Japanac Shinji Kagawa potpisao je ugovor s turskim Bešiktašem.

20:00 Peter Crouch se vratio u Premierligu! Potpisao je ugovor s Burnleyjem, u koji je stigao iz drugoligaša Stoke Cityja. U suprotnom smjeru otišao je Sam Vokes.

19:45 Barcelona je dogovorila transfer Brazilca Emersona, 20-godišnjeg desnog beka Atletico Mineira. Brazilac će u katalonski klub stići nadolazećeg ljeta.

17:00 Paragvajac Miguel Almiron pojačao je redove Newcastlea, u koji je stigao iz MLS momčadi Atlante. Newcastle je za njega platio 23 milijuna eura, što je novi klupski rekord. Osim njega Svrake su se pojačale u obrambenoj liniji igračem Monaca - Antoniom Barrecanom.

15:40 Alen Halilović odlazi u Standard Liege na posudbu do kraja sezone, javlja poznati talijanski stručnjak za transfere Gianluca Di Marzio.

15:30 Newcastle je za 24 milijuna eura doveo Paragvajca Miguela Almirona iz prvaka američkog MLS-a Atlante. Dosadašnji rekord džao je Michael Owen, koji je još 2005. stigao za oko 20 milijuna. Do dolaska Almirona, Newcastleov transferni rekord bio je najstariji od svih engleskih prvoligaša.

15:00 Bayern je odustao od pokušaja dovođenja Chelseajevog talenta Calluma Hudson-Odoija. Niko Kovač to je potvrdio medijima te poručio kako očito drugi klubovi ne žele prodavati dobre igrače te kako u Bayernu trenutno ima dovoljno nogometaša.

14:30 Prvi put u povijesti jedan će nogometaš s ovih prostora zaigrati za Athletic Bilbao. Reprezentativac BiH Kenan Kodro postao je novim članom baskijskog kluba.

13:30 Apsolutno se sve promijenilo na Old Traffordu nakon odlaska Mourinha. Anthony Martial ne da ne odlazi već je upravo potpisao novi ugovor s Manchester Unitedom.

13:20 Konstantinos Mitroglou novi je igrač Galatasarayja u kojeg je stigao iz Marseillea.

12:50 Denis Suarez službeno je stigao na posudbu u Arsenal iz Barcelone.

12:30 Ante Palaversa službeno je postao član Man Cityja koji ga je domah posudio Hajduku na najmanje godinu dana.

12:10 Le Parisien piše kao Adrien Rabiot ne odlazi iz PSG-a. Na ljeto mu ističe ugovor i tada će negdje prijeći bez odštete.

12:00 Engleski prvoligaš Wolverhampton doveo je španjolskog braniča Jonnyja Otta iz Atletico Madrida za rekordnih 20,6 milijuna eura (18 milijuna funti) koliko su platili i Middlesbroughu za Adamu Traorea prošle godine.

Palaversa i službeno član Manchester Cityja: ''Ja sam dijete Hajduka, nisam još sve pokazao'' Ante Palaversa u Manchester Cityju (Credit: City Watch)

11:40 Pellegrini od čelnika West Hama traži još pojačanja. Na meti su Chelseajevi Giroud i Cahill, ali i Batshuayi i Drinwater.

11:25 Iako iz Bešiktaša tvrde da Domagoj Vida ne dolazi nigdje, pisalo se o odmaklim pregovorima s Romom koja nudi dva milijuna eura za posudbu (+ 6 milijuna za otkup). Međutim, u cijelu priču mogao bi se uključiti i Juventus kojeg su poharale ozljede u obrani (Bonucci, Chiellini), a u ovom su prijelaznom roku prodali Benatiju.

11:15 Aaron Ramsey ostaje u Arsenalu do ljeta, pišu engleski mediji. Navodno je već sve dogovorio s Juventusom koji će ga tada dobiti besplatno. Situacija oko dolaska Ivana Perišića nije obećavajuća nakon što je iz Barce stigao Denis Suarez.

11:00 Veliki belgijski talent Youri Tielemans prošao je liječnički pregled i potpisuje za Leicester City nakon havarije u Monacu.

10:55 Peter Crouch blizu je povratka u Premierligu dan nakon što je proslavio 38. rođendan. Visoki napadač trebao bi iz Stokea prijeći u Burnley, a u suprotnom bi smjeru otišao Sam Vokes.

10:30 Još jedan igrač kojeg želi mnogi klubovi je Yannick Carrasco. Belgijski nogometaš bi se vratio u Europu iz Kine. žele ga najviše Inter i Milan koji je za 35 milijuna eura već doveo odlično pojačanje, Krištofa Piateka iz Genoe.

PSG ne staje s kupovinama

10:20 Defanzivni veznjak Evertona Idrissa Gueye meta je mnogih  klubova. Navodno ga žele najviše Arsenal i Man City, ali i PSG koji nakon Paredesa želi još jednog veznjaka. Podsjetimo da ganjaju i Williana. Ima se, može se.

10:10 Marouane Fellaini prošao je liječnički pregled u kineskom Shandong Lunengu. Manchester United neće dovoditi nove igrače u zmiskom prijelaznom roku.

10:00 PSG je iz Zenita prije par doveo doveo Argentinca Leandra Paredesa za 47 milijuna eura.

9:50 Christian Pulišić je ranije potpisao za Chelsea (60 milijuna eura) u kojeg stiže na ljeto, baš kao i Frenkie De Jong iz Ajaxa u Barcelonu (75 milijuna eura). Podsjetimo da je u Chelsea stigao na posudbu i Gonzalo Higuain.

9:40 Nikola Kalinić bi danas trebao dobiti novi klub. Spominjao se odlazak na posudbu u Monaco.

9:30 PSG je navodno krenuo u ofenzivu te želi dovesti Williana iz Chelseaja za navodno 45 milijuna eura. U međuvremenu je dogovoren dolazak Argentinca Luciana Coste iz DC Uniteda.

9:20 Nakon što je prošao liječnički pregled, danas bi za Manchester City trebao potpisati igrač Hajduka Ante Palaversa. On će na posudbi u Hajduku ostati najmanje godinu dana, a  Hajduk će dobiti 6,3 milijuna eura bez bonusa te 10 % od budućeg transfera.

9:00 Zoran Mamić preuezo je najveći saudijski klub Al Hilal i domah dobio nekoliko pojačanja. iz Crvene zvezde je stigao Miloš Degenek, a iz Toronta Sebastian Giovinco
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider