Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
i dalje kupuju

PSG napravio još jedan veliki transfer: Tuchel tražio i dobio zamjenu za pobunjenu zvijezdu

Paris St-Germain iz Zenita je doveo argentinskog nogometaša Leandra Paradesea.

Leandro Paredes potpisao za PSG (Foto: PSG ) (Foto: PSG)

Trener PSG-a Thomas Tuchel zavapio je nedavno kako su mu potrebni novi igrači. Želja je bila Julian Weigl, kojeg je trenirao u Borussiji, ali njemački klub spustio je rampu na odlazak već ove zime. No zato je realiziran transfer 25-godišnjeg Argentinca Leandra Paredesa iz Zenita.

Defanzivni veznjak plaćen je između 40 i 50 milijuna eura, zasad se razni mediji ne mogu složiti oko cifre, no mnogi se odmah pitaju kako će to PSG ''ispeglati'' s UEFA-om. Istraga je otvorena opet ove jeseni, a iako su francuski mediji javljali kako bi PSG mogao biti čak i izbačen iz Europe zbog kršenja Financijskog fair-playa, katarski šeici očito ne mare za posljedice.

Paredes je dobio ugovor na četiri i pol godine, nosit će broj 8 i trebao bi Tuchelu donijeti željenu čvrstinu u vezni red. Igrao je prije Zenita u Romi, a inače dolazi iz Boca Juniorsa. U Sankt-Peterburgu je u godinu i pol zabio deset pogodaka i dodao 15 asistencija u 61 utakmici.

''Leandro nam donosi čvrstinu argentinskog nogometa, borbeni duh i iznimne tehničke sposobnosti. Jako smo sretni što je postao dio PSG-a'', rekao je predsjednik kluba Nasser Al-Khelaïfi.

''Siguran sam kako će puno toga donijeti našem veznom redu te da će se brzo uklopiti u trenerov sistem i ambicije našeg kluba.''

''Ponosan sam što sam postao član PSG-a. Ovo je sjajna prilika da nakon Italije i Rusije upoznam novi jezik te odjenem dres jednog od najboljih klubova svijeta'', rekao je Argentinac prilikom potpisivanja ugovora.

Tuchel će sada moći s manje briga sastaviti udarnu momčad za izazove u Ligi prvaka. Adrien Rabiot glavom je već u Barceloni i zbog njegova sukoba s klubom vjerojatno više neće biti u planovima. Podsjetimo, zbog ozljede protiv Manchester Uniteda u osmini finala vjerojatno neće biti Neymara.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider