Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
na putu za hrvatsku koloniju

Talijani tvrde: Rakitić želi napustiti Barcu i već je pronašao kupca, sprema se veliki transfer?

Rakitić je navodno već uspostavio kontakt s mogućim novim poslodavcem.

Galerija Ivan Rakitić (Foto: AFP) Ivan Rakitić i Vinicius Junior (Foto: AFP) Ivan Rakitić (Foto: AFP) +3 Luka Modrić i Ivan Rakitić (Foto: AFP)

Posljednjih mjeseci oko hrvatskog veznjaka Barcelone Ivana Rakitića kruže spekulacije o mogućem odlasku zbog gužve u veznom redu koja će nastati dolaskom Frenkieja de Jonga i mogućim dolaskom Adriena Rabiota.

Rakitić je izjavio da želi ostati i produžiti ugovor koji trenutno traje do 2021., ali upitno je ima li Barcelona namjeru ispuniti njegove želje.

Zbog toga Rakitić, prema pisanju talijanske Gazzette dello Sport, priprema izlaznu strategiju. Na naslovnici milanskog sportskog lista u petak stoji vijest da su iz Rakitićeva tabora kontaktirali s Interom i izrazili želju za dolaskom u redove talijanskog velikana.

Talijani pišu da je Rakitić nezadovoljan i da se osjeća ugroženo zbog dolaska novih igrača u vezni red. Odštetna klauzula iznosi 120 milijuna eura, ali Inter bi pokušao smanjiti cifru na 90 milijuna. 

Hoće li Rakitić dobiti novi ugovor?

Rakitiću je 30 godina i pred sobom ima još nekoliko sezona na visokom nivou, a u Interu bi zasigurno bio nositelj igre i ponajveća zvijezda. Moguće je i da su Rakitićevi predstavnici pustili ovu informaciju kako bi stvorili pritisak na Barcelonu u vezi s novim ugovorom i povišicom za hrvatskog veznjaka.

''Bit će na kraju sezone vremena za razgovore o povećanju plaće, obnovi ugovora i o svemu što bude potrebno. Klub sada ima prihode kakve ima pa s njima moramo upravljati'', rekao je krajem siječnja predsjednik Barcelone Bartomeu za novine Mundo Deportivo o Rakitićevu slučaju.

Hrvatska kolonija u Interu vrlo je brojna – crno-plavi dres nose Šime Vrsaljko, Marcelo Brozović i Ivan Perišić, iako je upitno hoće li ovaj trojac tamo biti i sljedeće sezone. Vrsaljko se muči s ozljedama, Perišiću je već dvaput propao transfer u Englesku, a Brozović je jedan od najpoželjnijih eksponata u milanskom izlogu.

Inter je uoči sezone pokušao dovesti Luku Modrića, ali kapetan Vatrenih ostao je u Realu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider