Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Intrige u Interu

Hrvatski as na udaru: Što se krije iza priče koja je izazvala veliku buru i treba li Dalić strahovati?

Veliku pozornost hrvatske i talijanske nogometne javnosti izazvala je informacija poznatog talijanskog dnevnika da Inter ne namjerava otkupiti ugovor Šime Vrsaljka od Atletico Madrida...

Šime Vrsaljko slavi pobjedu (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon što su talijanski mediji prošli mjesec tvrdili kako Fiorentina neće otkupiti ugovor Marka Pjace od Juventusa, sada Gazetta dello Sport javlja kako Inter neće otkupiti ugovor Šime Vrsaljka od madridskog Atletica.

Razlog je, tvrde, Vrsaljkova ozljeda koja ga drži podalje od terena Serie A. No, s istom ozljedom Vrsaljko je odigrao Svjetsko prvenstvo, a problem s koljenom postojao je i kada je stigao u Inter.

Šime Vrsaljko nije se naigrao u Serie A otkada je stigao na posudbu u Inter iz Atletico Madrida. Za sada je odigrao 6 utakmica od mogućih 14 u Serie A, a jednu od mogućih pet u Ligi prvaka. Zbog toga talijanska Gazetta tvrdi kako Inter neće otkupiti Vrsaljkov ugovor. Podsjetimo, Talijani su Atleticu platili nešto manje od 6 milijuna eura, a na ljeto bi trebali isplatiti još 17 i pol milijuna.

Marko Naletilić: "On je jedan od najboljih desnih bekova u Europi"

Poznati hrvatski nogometni menadžer Marko Naletilić ističe:

"Postoje neke iznimke, ali se sve posudbe sa opcijom kupovine rade na cijelu sezonu. To je ono što je uobičajeno. S druge strane opcije se uvijek stavljaju pred kraj sezone, znači to su datumi tipa kraj travnja ili početak svibnja. I tek tada klub ima cijelu sliku odigrane sezone za pojedinog igrača."

Kako je došlo do bolnog pada i zašto su pred nekoć moćnim Hajdukom ključni mjeseci Navijači Hajduka na Pjaci 2016. Navijači Hajduka na Pjaci 2016. Igor Štimac (Provjereno) +4 Hajduk

Slična stvar dogodila se i s Markom Pjacom proteklih dana te napisima kako Fiorentina neće otkupiti njegov ugovor od Juventusa.

"Nigdje ne piše da će on na proljeće imati problema s ozljedama. On je jedan od najboljih desnih bekova u Europi danas i on sigurno da ako će biti zdrav, a ne vidim razloga da ne bi bio zdrav, Inter će biti zadovoljan s njegovim izvedbama na terenu, a ista stvar vrijedi i za Marka Pjacu“, kaže Naletilić.

Vrsaljkova ozljeda koljena vuče se dvije godine, no s njom je postao viceprvak svijeta u Rusiji. Iako Naletilić misli da novinarima ne dolaze informacije iz klubova, nogometni kolumnist portala GOL.hr-a Ivica Medo, ima ponešto drugačije mišljenje.

Ivica Medo: "Iza svega se krije interes, odnosno novac"

„Teško je reći za konkretan slučaj što je posrijedi, ali generalno rečeno u nogometnim klubovima gotovo uvijek postoji više frakcija koje imaju različite interese, a i oko klubova se motaju razno-razni menadžeri koji opet imaju svoje interese. Novinari ne izvlače informacije iz malog prsta, svatko ima svog informatora. Često novinarima pristupe zainteresirane strane i otkriju neke informacije jer im je to u interesu u nekom trenutku. Simptomatično je da bi na mjesto Vrsaljka, po infromacijama Gazzette, trebao doći Talijan“, kaže kolega Medo i nastavlja:

Kako je kultni klub opet postao hit: Jedinstvena priča u Hrvatskoj, u 3. ligi traži se karta više Ispunjena Krimeja (Foto: www.torpedo.media) Koreografija Red Fuckersa (Foto: www.torpedo.media) Ivor Weitzer (Foto: www.torpedo.media) +6 Vedran Gerc slavi pogodak s momčadi (Foto: www.torpedo.media)

„Svatko tu ima svoj interes, i klubovi, i igrač, i menadžeri, a dok traju pregovori i ne potpiše se ugovor, sve su opcije otvorene. Kada kažemo interes, mislimo, jasno, na novac, koji se u pravilu krije iz svega. Koriste se sve moguće taktike i metode pritiska, tako se puštaju i škakljive informacije u medije. Ako se u jednom trenutku nešto tvrdi, ne znači da će na kraju tako i biti. To je proces, tako se obično vode pregovori, zauzimaju pozicije prije konačne odluke. Klub koji kupuje želi proći što bolje u cijeloj priči, smanjiti odštetu i potraživanje igrača, a s druge strane, klub koji prodaje, igrač i njegov menadžer žele izvući za sebe maksimum", kaže kolega Medo i podsjeća na neke poznate slučajeve:

"Za Dalića je najvažnije da Vrsaljko bude zdrav i drži formu"

"Sjetite se samo otvorenog sukoba Cristiana Ronalda ili Sergija Ramosa s Florentinom Perezom, kada su obojica potpisivali nove ugovore s Realom i tražili ogromne povišice. Bile su to velike afere, bilo je tu baš svega - međusobnih optužbi, prijetnji, ucjena, medijskih bombi s obje strane. Informacije su curile u medije sa svih strana. Na kraju je Perez popustio i dao Ramosu što je tražio, popuštao je i Ronaldu godinama sve do ovog ljeta. Tako je to u nogometu, nekad dođe do dogovora, a nekad ne. Gdje se vrte milijuni, tu nema puno emocija, čisti biznis. Samo je interes vječan“, kaže Medo.

"Za hrvatsku reprezentaciju nije presudno u kojem će klubu igrati Vrsaljko, hoće li to biti u Interu, Atleticu ili nekom trećem velikom klubu. Za izbornika Dalića je najvažnije da bude zdrav, da ima dobru minutažu i drži formu. Sve ostalo je manje važno", zaključio je Medo. 

U vrijeme kada i navijači budno prate svaki izvještaj o igrama ili problemima reprezentativaca u njihovim klubovima, ne čudi broj informacija koje stižu iz različitih izvora. No, ono u čemu se slažu svi stručnjaci jest to da za Šimu Vrsaljka kao desnog beka Vatrenih ne bi trebalo biti bojazni. Kvalifikacije za Euro počinju u ožujku, a do tada bi Šime trebao biti spreman.

  Ni srpski nogometaš nije odolio: Na svečanosti zavirio u omiljeni dekolte talijanskih navijača Diletta Leotta (Instagram) Diletta Leotta (Instagram) Diletta Leotta i Wanda Nara (Instagram) +6 Diletta Leotta (Instagram)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider