Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Do tada među najboljima

Nakon njegova izlaska sve se promijenilo: Ozljeda koja je zabrinula Inter i Hrvatsku

Nakon što se ozlijedio Šime Vrsaljko Hrvatska se potpuno raspala protiv Španjolske i primila čak šest pogodaka.

Luka Modrić i Šime Vrsaljko (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hrvatska je odlično otvorila utakmicu protiv Španjolske, a dvije najbolje prilike došle su preko desne strane i nakon Vrsaljkovih ubačaja. No onda je uslijedio potpuni raspad i Furija je ispratila Vatrene sa šest komada.

U 15. minuti Vrsaljko je sjajno ubacio na vrh peterca, a Santini je potpuno sam promašio gol. Tri minute kasnije Vrsaljko je ubacio još jednu sjajnu loptu, ovaj put do Perišića, čiji je udarac blokirao Carvajal.

Nakon toga nastali su problemi jer je do tada odlični Vrsaljko morao napustiti igru u 20. minuti zbog ozljede koljena. Nažalost, izbornik nije pogodio s izmjenom jer je na tu poziciju stavio Marka Roga, koji tu još nije igrao.

Vjeruje se da je Vrsaljko opteretio kolateralni medijalni ligament u lijevom koljenu, zbog čega je propustio gotovo cijelu 2017. godinu u Atleticu, i očito Dalić nije htio ništa riskirati.

"Radi se o ozljedi koju on ima, to je bila reakcija koljena koja kad se dogodi, on dalje ne može igrati", rekao je Dalić nakon utakmice za Novu TV.

U ovom trenutku još se ne zna težina Vrsaljkove ozljede i potrebno je provesti više testova kako bi se odredio njezin opseg.

"Osjetio sam bol. Nešto slično kao i na Svjetskom prvenstvu. Zaboljelo me i izašao sam van. Sad ću s doktorima u klubu vidjeti kako dalje, jer igrati ovako napola svaku utakmicu nema smisla. Morat ću odraditi dio liječenja da budem na 100 posto i da se ne ponavlja ista stvar", izjavio je nakon utakmice Vrsaljko.

O najtežem porazu Hrvatske rekao je sljedeće:

"A ništa. To je sastavni dio nogometa. Da smo zabili prve dvije šanse, možda bi se utakmica sasvim drugačije odvijala. Ovo je škola za nas. Bolje da se sada dogodilo nego kasnije, kada će biti mnogo potrebnije. Trebamo biti uzdignute glave, to je isto odlika jedne velike reprezentacije. Ništa nije sramotno, događalo se i drugim velikim ekipama."
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider