Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PSG zamalo uspio

Barca zaključila sapunicu godine: Veliki talent stiže na Camp Nou za 90 milijuna eura

Barcelona je pred realizacijom velikog transfera...

Joshua Kimmich i Frenkie de Jong (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Veliki talent Ajaxa Frenkie de Jong na putu je prema Camp Nouu. Prema informacijama katalonskih medija i nizozemskog De Telegraafa, Barcelona je na korak od realizacije transfera. Predstavnici katalonskog kluba u srijedu putuju u Amsterdam kako bi zaključili sapunicu koja se razvlači već nekoliko mjeseci.

Dakle, 21-godišnji veznjak Ajaxa još nije potpisao ugovor s Barcelonom, ali navodno je njegov menadžer Ali Dursun poručio Manchester Cityju, Juventusu i prije svih PSG-u da više nema smisla da pokušavaju jer je njihov štićenik sve dogovorio s Barcelonom.

Informacije iz Nizozemske govore da će Barcelona platiti Ajaxu čak 90 milijuna eura odštete, čime su Katalonci nadlicitirali ponudu PSG-a koji je stao na 75 milijuna eura.

Mbappe podigao prašinu: Real skrojio listu za odstrel, ide po dvije superzvijezde i daje Kovačića pod račun Kylian Mbappe i Neymar (Foto: AFP) Neymar i Mbappe (Foto: AFP) Neymar, Cavani i Mbappe (Foto: AFP) +6 Kylian Mbappe (Foto: AFP)

Navodno je pariški klub prošlog tjedna zamalo slomio mladog Nizozemca, no Barcelona je brzo reagirala i u Amsterdam poslala visoku delegaciju na čelu s predsjednikom kluba Josepom Mariom Bartomeuom.

Spekulira se da su Katalonci pomislili kako ih je igračev menadžer izigrao te da je uspio nagovoriti De Jonga da promijeni mišljenje. Stoga su otišli u Amsterdam, još jednom podigli ponudu i konačno izbacili iz igre bogati francuski klub, koji očito nije želio ići u daljnju licitaciju.

Parižani imaju velikih problema s ispunjavanjem odredbi financijskog fair-playa, pa jednostavno nisu u stanju podići ponudu u nebesa kao što su to napravili u slučaju Neymara i Kyliana Mbappea.

Barca je pridobila mladog Nizozemca i time što mu je objašnjeno da će se najlakše prilagoditi njezinu stilu igre, koji je vrlo sličan Ajaxovu. Izvorište Barcine „tike-take“ zapravo je Ajax s početka sedamdesetih, a kreator i začetnik te filozofije na Camp Nouu jest legendarni „leteći Nizozemac“ Johan Cruyff, ultimativna legenda Ajaxa i Barcelone.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider