Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Perez dobio signal

Mbappe podigao prašinu: Real skrojio listu za odstrel, ide po dvije superzvijezde i daje Kovačića pod račun

Kylian Mbappe uskovitlao je prašinu u Madridu simptomatičnom izjavom nakon utakmice u prošlom kolu francuske lige…

Galerija Kylian Mbappe i Neymar (Foto: AFP) Neymar i Mbappe (Foto: AFP) Neymar, Cavani i Mbappe (Foto: AFP) +6 Kylian Mbappe (Foto: AFP)

PSG je zdrobio Guingamp 9:0 u prošlom kolu francuske lige i brutalno mu se osvetio za iznenađujući poraz u četvrtfinalu Liga kupa.

Kylian Mbappe odigrao je briljantno, mladi napadač PSG-a bio je učinkovit i atraktivan, postigao je hat-trick i zabavljao publiku na Parku prinčeva. Ništa nije govorilo da bi Mbappe nakon utakmice mogao izreći rečenicu koja će uskovitlati prašinu, najviše u Parizu i Madridu.

Realu prijeti neslavni rekord, sprema se čistka: I Modrić je među onima koji bi mogli otići Luka Modrić (Foto: AFP) Luka Modrić (Foto: AFP) Slavlje igrača Betisa (Foto: AFP) +3 Joaquin slavi pogodak Barci (Foto: AFP)

Dok se oduševljena navijačka vojska pariškog kluba spuštala niz stepenice slavnog stadiona, Mbappe je miks-zoni izjavio:

„U nogometu se nikad ne zna što donosi budućnost. Siguran sam da ostajem u PSG-u do kraja sezone, a nakon toga ćemo vidjeti“, odgovorio je Mbappe na novinarsko pitanje razmatra li mogućnost da u bliskoj budućnosti prijeđe u Real Madrid.

Mbappe je, doduše, dodao da se dobro osjeća u Parizu i da ima ugovor s PSG-om do 2021. te da trenutačno nije dobar trenutak da razmišlja o drugim klubovima.

Mbappe glavna meta Reala – cijena 300 milijuna eura

Međutim, lako se iščitava da je Mbappe ostavio otvorenu mogućnost prelaska u Real u ljetnom prijelaznom roku i stoga ne čudi što je ta izjava u Madridu podigla veliku prašinu.

Neke informacije španjolskih medija govore da predsjednik Reala Florentino Perez aktivno ispituje teren oko Mbappea, a ova mu je izjava više nego jasan signal. Nije tajna da je Real već duže vrijeme zainteresiran za 20-godišnjeg napadača francuske reprezentacije, kojeg mnogi smatraju budućim najboljim igračem svijeta.

U ljeto 2017. Real se nadmetao s PSG-om za Mbappea, koji je tada bio u Monacu. Na kraju je francuski div odnio pobjedu. Zbog toga što je istog ljeta kupio Neymara za rekordna 222 milijuna eura, PSG je dogovorio s Monacom da Mbappe prvo dođe na posudbu, a sljedećeg ljeta otkupio je njegov ugovor. Spekulira se da će PSG u konačnici isplatiti Monacu, zajedno su bonusima, oko 180 milijuna eura.

Najgori Real 21. stoljeća: Porazne brojke sve govore, nova blamaža pokrenula lavinu kritika Luka Modrić i Dani Carvajal (Foto: AFP) Isco (Foto: AFP) Razočarani igrači Reala (Foto: AFP) +3 Razočarani Modrić i suigrači (Foto: AFP)

Perez je tada procijenio da mu se ne isplati ulaziti u daljnju licitaciju, čak su iz Madrida slali ogorčene tvrdnje kako se Mbappe, odnosno njegovi zastupnici služe klasičnim ucjenjivanjem kako bi „nabildali“ plaću te da oni na to neće pristati.

U Realu su očito procijenili da tada izrazito mlađahni Mbappe ne vrijedi toliko, a i bila je drugačija situacija u klubu. Cristiano Ronaldo još je carevao na Santiago Bernabeuu. Da je Real kojim slučajem nadlicitirao PSG i dao Mbappeu plaću koju je tražio, nije teško zaključiti kako bi reagirao Ronaldo, čija je razina ljubomore nadaleko poznata.

Situacija u svlačionici vjerojatno bi se zaoštrila do usijanja. Sada je sve bitno drugačije. Madriđani pripremaju remont, jasno je da moraju osvježiti momčad. Kao i uvijek nasušno trebaju zvjezdana pojačanja, a Mbappe je u međuvremenu dvije godine stariji, osvojio je svjetsko prvenstvo i igrački je dodatno napredovao te se prometnuo u veliku planetarnu zvijezdu.

Chelsea traži za Hazarda 110 milijuna eura

Olakotna je okolnost što je Ronaldo napustio Bernabeu, tako da je i taj problem riješen, odnosno otvoren je prostor za dovođenje nove superzvijezde. Na meti Reala tri su velika imena – Neymar, Mbappe i Eden Hazard. Sapunica s Neymarom trajala je čitavo proljeće. Perez je početkom prošle godine bio najzagrijaniji za Neymara, ali neki španjolski mediji tvrde da mu je u međuvremena pažnja preusmjerena na Mbappea.

Mbappe bi stajao Real otprilike koliko i Neymar, računaju u Madridu nekih 300 milijuna eura, dok je Hazard osjetno jeftiniji. Real bi naljeto mogao dobiti Belgijca za oko 110 milijuna eura. Engleski i španjolski mediji spekuliraju da je to cijena koju je Chelsea ispostavio Realu u posljednjem kontaktu.

Modriću razbili glavu u derbiju, završio krvav na travnjaku, pa se vratio i zabio u pobjedi Luka Modrić (Foto: AFP) Slavlje Reala (Foto: AFP) Luka Modrić (Foto: AFP) +3 Luka Modrić (Foto: AFP)

Donedavno su Londonci tražili 200 milijuna eura, ali Hazardu idućeg ljeta istječe ugovor s Chelseajem i logično je da će mu cijena padati kako se istek ugovora bude približavao. Naravno, ako u međuvremenu ne pristane na produljenje. Real je navodno spreman pod račun postaviti Matea Kovačića, koji je trenutačno na posudbi u Chelseaju.

U Realu se nadaju da će PSG biti pritisnuti ispunjavanjem uvjeta financijskog fair-playa te da će morati prodati Neymara ili Mbappea. Madriđani su svjesni da će ih teško dobiti ispod 300 milijuna eura, možda će trebati i nekoliko desetaka milijuna više. Neymar je vjerojatno još uvijek marketinški isplativiji, ali Mbappe mu se ubrzanim koracima približava.

Real skrojio listu za odstrel

Prelaskom u Realu vrijednost bi mu na svim poljima jamačno značajno skočila. Logično je zaključiti da bi lakše dolazio da najvećih klupskih trofeja i individualnih nagrada. Realov utjecaj ipak je najveći, seže u najviše sfere, nitko se s Madriđanima ne može mjeriti kada je o tome riječ. To je jaki adut Reala u svim pregovorima.

S druge strane, stručnjaci Reala navodno su oduševljeni igračkim napretkom Mbappea, a jako je važna stavka i ta što je Francuz bitno mlađi od Brazilca. Šest godina nije malo. Kupovinom Mbappea Real bi dobio superzvijezdu za sljedećih desetak godina. Kad već mora istresti tristotinjak milijuna eura za jednog igrača, Mbappe se čini isplativijom investicijom na duže staze.

Burno u svlačionici Reala: Modrić i Ramos rigali vatru, Perez ide po veliku zvijezdu Luka Modrić i Sergio Ramos (Foto: AFP) Luka Modrić (Foto: AFP) Modrić i Kroos u dresu Reala (Foto: AFP) +6 Luka Modrić i Gareth Bale (Foto: AFP)

Nije teško zamisliti da Real iduće sezone dovede Mbappea ili Neymara i još uz to Hazarda, koji će naljeto biti debelo ispod realne tržišne cijene. 110 milijuna eura ne čini se prevelikom svotom, štoviše, čini se jako prihvatljivo, pogotovo kada znamo koliko je Barcelona, recimo, platila Ousmanea Dembelea i Philippa Coutinha, koji po kvaliteti ipak ne mogu stati u istu rečenicu s Belgijcem.

Da bi Real kupio dvije velike zvijezde, za koje će morati iskrcati više od 400 milijuna eura, morat će i prodavati. Navodno su trenutačno prvi na listi za odstrel Isco, Keylor Navas i Vallejo, za koje Real očekuje da će dobiti najmanje 130 milijuna eura.

Potom slijede Gareth Bale, Marcelo i Karim Benzema. Čak se u nekim kombinacijama spominje i Toni Kroos, dok je Luka Modrić sve manje na meniju španjolskih medija, tako će potrajati barem do sljedeće krize. Jasno je da Real neće prodati sve nabrojene igrače, ali mogao bi neke od njih.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider