Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neki se posuli pepelom

Burno u svlačionici Reala: Modrić i Ramos rigali vatru, Perez ide po veliku zvijezdu

Čini se da je Gareth Bale na izlaznim vratima Reala, koji u prijelaznom roku traži pojačanja u napadu...

Galerija Luka Modrić i Sergio Ramos (Foto: AFP) Luka Modrić (Foto: AFP) Modrić i Kroos u dresu Reala (Foto: AFP) +6 Luka Modrić i Gareth Bale (Foto: AFP)

Gareth Bale na udaru je španjolskih medija i navijača, ali i suigrača u Real Madridu. Pojedini španjolski mediji ističu da je na jutrošnjem sastanku u Realovu trening-centru oštro kritiziran od strane suigrača i stručnog stožera Kraljevskog kluba.

Glavni razlog je taj što je napustio ložu Santiago Bernabeua petnaestak minuta prije završetka utakmice s Real Sociedadom u prošlom kolu La Lige. Igrala se 78. minuta, Real je gubio 1:0 i igrao s igračem manje, a po tko zna koji put ozlijeđeni Bale gledao je utakmicu iz lože.

Real u velikoj krizi, Modrić je možda pogriješio: Bale napustio Bernabeu, Mourinho kuca na vrata Momčad Reala (Foto: AFP) Luka Modrić (Foto: AFP) Luka Modrić (Foto: AFP) +10 Luka Modrić i Dani Carvajal (Foto: AFP)

Dok su Realovi igrači trpjeli uvrede s tribinama i pokušavali preokrenuti utakmicu u svoju korist, Bale se hladno pokupio i napustio stadion, iako je ostalo još sasvim dovoljno vremena da njegovi suigrači izjednače, pa i potpuno preokrenu.

Bale na udaru

Velšanin je snimljen u trenutku dok je u automobilom izlazio iz garaže i nedugo potom ta je snimka objavljena u svim viđenijim španjolskim medijima, čime su ionako gnjevni navijači Reala dodatno razjareni.

Realovi igrači na čelu s kapetanom Sergijom Ramos zamjerili su Baleu da je takvim potezom pokazao manjak poštovanja i lojalnosti prema momčadi, koja se nalazi u velikoj krizi igre i rezultata te je žestoko kritizirana sa svih strana.

Gareth Bale je postigao gol na asistenciju Modrića (Foto: AFP) Gareth Bale je postigao gol na asistenciju Modrića (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Real je naposljetku izgubio od Sociedada 2:0, a u zaostalom kolu prije toga odigrao je samo 2:2 na gostovanju kod Villarreala, pa je sada tek peti na ljestvici i zaostaje velikih deset bodova za vodećom Barcelonom, što će reći, kada se uzmu u obzir bodovni zaostatak, forma i loša atmosfera u i oko kluba, da je praktički ispao iz utrke za naslov prvaka.

Nakon utakmice najkritičniji i najizravniji bio je hrvatski kapetan Luka Modrić, koji je izrekao nekoliko oštrih rečenica na račun igre i stanja u momčadi Reala, a koje se nisu svidjele kapetanu Ramosu i treneru Santiagu Solariju.

Na jutrošnjom sastanku najviše su pričali senatori Reala Ramos, Karim Benzema i Modrić, otkriva poznati španjolski novinar Eduardo Inda u popularnoj televizijskoj emisiji El Chiringuito. Trojac je rigao vatru.

Modrić i Ramos rigali vatru

Navodno su kazali da je krajnje vrijeme da se svi maksimalno uozbilje i zadrže jedinstvo u momčadi, jer će u protivnom i dalje gubiti i ispadati budale na travnjaku. Najsamokritičniji bio je Marcelo, koji je priznao pred svima da je daleko od prave forme te je preuzeo dobar dio krivice na svoja pleća.

Sastanak je trajao 25 minuta, a na kraju je zaključeno da do kraja sezone moraju igrama i borbenošću opravdati nošenje Realova dresa, a tko se ne slaže s time, bolje je da odmah napusti klub.

Nisu se spominjala imena, ali jasno je da je trenutačno najupitniji Baleov status u klubu. Real bi ga navodno rado prodao naljeto. Florentino Perez traži 150 milijuna eura, no pitanje je tko je voljan iskrcati toliki iznos za igrača koji će uskoro napuniti tridesetu i ima velikih problema s ozljedama?

Sergio Ramos (Foto: AFP) Sergio Ramos (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hoće li Bale ostati u Real, najviše će ovisiti o njegovim igrama u nastavku sezone. Iako je imao veliki broj ozljeda i često je izbivao s travnjaka, Velšanin je ipak puno dao Realu. Istina jest da je skupo plaćen i da se očekivalo više, ali Bale je u pravilu bio najbolji u najvažnijim utakmicama.

Zabio je neke odlučujuće golove i bio je najbolji u barem dva od četiri finala Lige prvaka koje je Real osvojio u posljednjih pet godina. Da je samo to, dovoljno je.

Perez ide po veliku zvijezdu

Perez je očekivao da će Bale golovima i igrom nadomjestiti Cristiana Ronalda, koji je ljetos prešao u Juventus. Velšaninu to nije uspjelo, međutim ni s Ronaldom Real nije najbolje stajao u španjolskom prvenstvu, i to ne samo prošle sezone.

U devet sezona Real je s Cristianom Ronaldom u momčadi osvojio samo dva prvenstva, što je jedan od najlošijih rezultata Reala u povijesti, kada je u pitanju domaće prvenstvo. Nije prošlo puno vremena, lako je se prisjetiti da je Real prošle sezone još ranije ispao iz utrke za prvaka Španjolske, praktički već sredinom prosinca, što se ne pamti, pa je naposljetku ipak osvojio treću Ligu prvaka zaredom.

Činjenica jest da nisu prevelike šanse da se ponovi povijest. Razlozi su brojni, od trenutačne forme i brojnih ozljeda do zasićenosti i pada motiva te pogrešnih stručnih procjena, ponajviše ljetošnje odluke da se nakon prodaje Ronalda ne dovede veća pojačanja, no ima još vremena za popravni ispit.

Jose Mourinho (Foto: AFP) Jose Mourinho (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Zimski prijelazni rok traje do kraja siječnja i moguće je da će Perez pokušati dovesti poneko veliko ime – možda jednu veliku zvijezde. Eden Hazard čini se kao glavna meta. Belgijac bi imao pravo nastupa u Ligi prvaka, jer je Chelsea ove sezone u Europskoj ligi, a to je jako važna stavka.

Kako je sve jasnije da Solari nema prevelike izglede da preživi na klupi Reala, jučer smo pisali da Perez isto tako razmatra dovođenje novog trenera koji bi razdrmao svlačionice i pokušao izazvati pozitivni šok.

Mourinho u kontaktu s predsjednikom Reala

Naveli smo da je Jose Mourinho zbog nekoliko razloga vrlo izgledan kandidat. Ispunjava glavnu stavku – u odličnim je odnosima s Perezom, štoviše, „liebling“ mu je, a kad je tako, mišljenja ostalih su manje važna.

Španjolski mediji danas pišu da su Perez i Mourinho u stalnom kontaktu te da već razmatraju pojačanja u prijelaznom roku. Realizacija je ponajveći problem Reala tako da su svi napori usmjereni u tom pravcu. Glavna meta je igrač koji može razigrati momčad i zabijati golove. Hazard se čini kao idealna opcija.

Mourinho nije u najboljim odnosima s Hazardom, to je prepreka za taj transfer, ali zna se da novac može sve izmiriti, pa i najveće neprijatelje, a kako neće neke trzavice iz prošlosti. Uz Hazarda, Real će vjerojatno pokušati dovesti i klasičnog centarfora, koji može igrati u Ligi prvaka i uz to jamčiti dobru realizaciju.

Lako je to reći, no teško ostvariti. Na tržištu nema previše kvalitetnih opcija. Osim toga, kriznu situaciju u Realu pokušavaju iskoristiti rivalski klubovi, koji otvoreno vabe njegove igrače. Primjerice, Inter i dalje šalje eksplicitne poruke Modriću. Perez jednostavno mora povući jake poteze ako želi okrenuti situaciju u korist Reala.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider